Mořský ďas s restovanou zeleninou

Ingredience


Anýz mletý 1 g
Cibulka jarní 50 g
Koriandr čerstvý 5 g
Mořský ďas 800 g
Okurka salátová 400 g
Olej olivový 30 ml
Paprika mletá sladká 20 g
Pepř bílý 1 g
Pepř černý mletý 1 g
Rajčata 200 g
Rajčata sušená sterilovaná 40 g
Sůl 8 g
Zázvor celý 12 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Rybu očistíme a nakrájíme na podkovy, mletý bílý a černý pepř smícháme s mletou paprikou a mletým anýzem. Kořením ochutíme rybu, vložíme do trouby nebo pod gril a upečeme.
  2. Omytou okurku rozkrojíme podélně, vyškrábneme semínka a nakrájíme na plátky, rajčata spaříme, oloupeme, nakrájíme na kostičky, zázvor, sušená rajčata také nakrájíme na kostičky, jarní cibulku na kolečka. Všechnu zeleninu vložíme do pánve na rozpálený olej a krátce orestujeme.
  3. Zeleninu necháme vychladnout, přimícháme posekaný koriandr, osolíme, rozdělíme do talířů a navrch položíme porce ryby.