Mořský ďas s restovanou zeleninou
Ingredience
Anýz mletý |
1 g |
Cibulka jarní |
50 g |
Koriandr čerstvý |
5 g |
Mořský ďas |
800 g |
Okurka salátová |
400 g |
Olej olivový |
30 ml |
Paprika mletá sladká |
20 g |
Pepř bílý |
1 g |
Pepř černý mletý |
1 g |
Rajčata |
200 g |
Rajčata sušená sterilovaná |
40 g |
Sůl |
8 g |
Zázvor celý |
12 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Rybu očistíme a nakrájíme na podkovy, mletý bílý a černý pepř smícháme s mletou paprikou a mletým anýzem. Kořením ochutíme rybu, vložíme do trouby nebo pod gril a upečeme.
- Omytou okurku rozkrojíme podélně, vyškrábneme semínka a nakrájíme na plátky, rajčata spaříme, oloupeme, nakrájíme na kostičky, zázvor, sušená rajčata také nakrájíme na kostičky, jarní cibulku na kolečka. Všechnu zeleninu vložíme do pánve na rozpálený olej a krátce orestujeme.
- Zeleninu necháme vychladnout, přimícháme posekaný koriandr, osolíme, rozdělíme do talířů a navrch položíme porce ryby.