Salát z artyčoků s tuňákem a olivami
Ingredience
Ančovičky konzervované |
40 g |
Artyčoky sterilované |
120 g |
Česnek |
2 stroužek |
Ocet vinný |
40 ml |
Olej olivový extra panenský |
35 ml |
Rukola |
60 g |
Sýr Parmezán |
60 g |
Hořčice Dijonská |
20 g |
Olej olivový extra panenský |
40 g |
Pepř černý mletý |
1 g |
Šalotka |
40 g |
Sůl |
5 g |
Tabasco |
5 ml |
Tuňák obecný |
400 g |
Citronová šťáva |
30 ml |
Olej olivový extra panenský |
40 ml |
Olivy černé |
40 g |
Pažitka |
15 g |
Rajčata |
80 g |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Nakládané artyčoky nakrájíme na plátky, česnek posekáme, zalijeme teplým olivovým olejem, osolíme a opeříme.
- Filety z tuňáka bez kůže nakrájíme na kostičky, vložíme do misky, osolíme, opepříme, přisypeme nadrobno nakrájenou šalotku, zalijeme panenským olejem, zakápneme tabascem, přidáme dijonskou hořčici, promícháme. Lístky rukoly namočíme ve vinném octě. Černé olivy bez pecek nasekáme nadrobno, rajčata nakrájíme na drobné kostičky, pažitku posekáme najemno.
- Rajčata, olivy a pažitku nasypeme do misky, zalijeme olejem, citronovou šťávou a promícháme.
- Doprostřed talíře položíme plátky artyčoků, zakapeme olejem s česnekem, na artyčoky upravíme tuňákovou směs, navrch položíme lístky rukoly, ančovičky, posypeme strouhaným parmezánem, okolo ozdobíme rajčatovou směsí.