Salát z artyčoků s tuňákem a olivami

Ingredience


Ančovičky konzervované 40 g
Artyčoky sterilované 120 g
Česnek 2 stroužek
Ocet vinný 40 ml
Olej olivový extra panenský 35 ml
Rukola 60 g
Sýr Parmezán 60 g
Hořčice Dijonská 20 g
Olej olivový extra panenský 40 g
Pepř černý mletý 1 g
Šalotka 40 g
Sůl 5 g
Tabasco 5 ml
Tuňák obecný 400 g
Citronová šťáva 30 ml
Olej olivový extra panenský 40 ml
Olivy černé 40 g
Pažitka 15 g
Rajčata 80 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Nakládané artyčoky nakrájíme na plátky, česnek posekáme, zalijeme teplým olivovým olejem, osolíme a opeříme.
  2. Filety z tuňáka bez kůže nakrájíme na kostičky, vložíme do misky, osolíme, opepříme, přisypeme nadrobno nakrájenou šalotku, zalijeme panenským olejem, zakápneme tabascem, přidáme dijonskou hořčici, promícháme. Lístky rukoly namočíme ve vinném octě. Černé olivy bez pecek nasekáme nadrobno, rajčata nakrájíme na drobné kostičky, pažitku posekáme najemno.
  3. Rajčata, olivy a pažitku nasypeme do misky, zalijeme olejem, citronovou šťávou a promícháme.
  4. Doprostřed talíře položíme plátky artyčoků, zakapeme olejem s česnekem, na artyčoky upravíme tuňákovou směs, navrch položíme lístky rukoly, ančovičky, posypeme strouhaným parmezánem, okolo ozdobíme rajčatovou směsí.