Slepice s česnekovou omáčkou

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Cibule 1 ks
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Slepice 1 kg
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 2 l
Česnek 3 stroužek
Glutasol 1 kávová lžička
Hořčice francouzská 1 polévková lžíce
Ocet vinný 12 ml
Olej olivový extra panenský 30 ml
Omáčka sójová 40 ml
Worcester (worcesterská omáčka) 20 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Slepici očistíme, důkladně omyjeme a uvaříme v hrnci s osolenou vodou. Přidáme pepř, oloupanou cibuli a česnek. Hrnec přiklopíme poklicí a na mírném ohni slepici povaříme do měkka. Uvařenou slepici vyjmeme z hrnce, maso obereme od kostí a rozkrájíme na tenké plátky.
  2. Příprava omáčky: ve vhodné kuchyňské misce smícháme hořčici, sójovou a worcesterskou omáčkou. Přilijeme olej, vinný ocet, červené víno, přidáme Glutasol, prolisovaný česnek, vše dobře promícháme. Nakonec podle potřeby přilijeme vývar, ve kterém se vařila slepice. Dochutíme solí, pepřem, ještě jednou zamícháme.
  3. Připravené slepičí maso naaranžujeme na talíř, přelijeme vychladlou omáčkou a jídlo podáváme.