Slepice s česnekovou omáčkou
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Slepice |
1 kg |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
2 l |
Česnek |
3 stroužek |
Glutasol |
1 kávová lžička |
Hořčice francouzská |
1 polévková lžíce |
Ocet vinný |
12 ml |
Olej olivový extra panenský |
30 ml |
Omáčka sójová |
40 ml |
Worcester (worcesterská omáčka) |
20 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Slepici očistíme, důkladně omyjeme a uvaříme v hrnci s osolenou vodou. Přidáme pepř, oloupanou cibuli a česnek. Hrnec přiklopíme poklicí a na mírném ohni slepici povaříme do měkka. Uvařenou slepici vyjmeme z hrnce, maso obereme od kostí a rozkrájíme na tenké plátky.
- Příprava omáčky: ve vhodné kuchyňské misce smícháme hořčici, sójovou a worcesterskou omáčkou. Přilijeme olej, vinný ocet, červené víno, přidáme Glutasol, prolisovaný česnek, vše dobře promícháme. Nakonec podle potřeby přilijeme vývar, ve kterém se vařila slepice. Dochutíme solí, pepřem, ještě jednou zamícháme.
- Připravené slepičí maso naaranžujeme na talíř, přelijeme vychladlou omáčkou a jídlo podáváme.