Řízek zapečený se sýrem

Ingredience


Cibule 1 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Pivo světlé 10% 3,9% obj. 1 dl
Sádlo škvařené 3 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
Sýr Eidam cihla 40% 125 g
Vepřová kýta 600 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Sýr nakrájíme na plátky.
  2. Vepřovou kýtu omyjeme, osušíme a naporcujeme na 4 řízky. Ty z obou stran mírně naklepeme, opepříme a osolíme.
  3. V pánvi rozehřejeme sádlo a řízky v něm z obou stran prudce opečeme. Maso přendáme z pánve do vymazané zapékací mísy, posypeme nakrájenou cibulí a rozložíme na něj plátky sýru. Do mísy přilijeme pivo a řízky zapečeme v předehřáté troubě. Když má sýr zlatavou barvu a začíná se roztékat, rozložíme maso na servírovací talíře a ihned podáváme.