Řízek zapečený se sýrem
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
1 dl |
Sádlo škvařené |
3 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Eidam cihla 40% |
125 g |
Vepřová kýta |
600 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Sýr nakrájíme na plátky.
- Vepřovou kýtu omyjeme, osušíme a naporcujeme na 4 řízky. Ty z obou stran mírně naklepeme, opepříme a osolíme.
- V pánvi rozehřejeme sádlo a řízky v něm z obou stran prudce opečeme. Maso přendáme z pánve do vymazané zapékací mísy, posypeme nakrájenou cibulí a rozložíme na něj plátky sýru. Do mísy přilijeme pivo a řízky zapečeme v předehřáté troubě. Když má sýr zlatavou barvu a začíná se roztékat, rozložíme maso na servírovací talíře a ihned podáváme.