Pražské plněné vepřové řízky zapečené na pivě
Ingredience
Kapie |
50 g |
Máslo čerstvé |
30 g |
Olej slunečnicový |
3 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
1 dl |
Salám Poličan |
50 g |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Eidam cihla 40% |
4 plátek |
Vejce slepičí |
1 ks |
Vepřová kýta |
600 g |
Voda pitná |
1 dl |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Vepřovou kýtu omyjeme, osušíme a naporcujeme na 4 řízky. Ty z obou stran mírně naklepeme, opepříme, osolíme a potřeme rozšlehaným vajíčkem. Na maso rozprostřeme plátky sýru, kolečka salámu a proužky kapií. Plátky masa přeložíme, okraje rozklepeme a zajistíme proti rozevření párátky.
- V pánvi rozehřejeme olej, řízky v něm z obou stran prudce osmahneme, pak přilijeme pivo a dusíme je pod pokličkou doměkka. V průběhu dušení maso obrátíme a přelijeme šťávou, podle potřeby přilijeme pivo nebo vodu.
- Upečené maso vyjmeme a do výpeku přimícháme máslo.
- Pražské plněné řízky podáváme přelité šťávou.