Pražské plněné vepřové řízky zapečené na pivě

Ingredience


Kapie 50 g
Máslo čerstvé 30 g
Olej slunečnicový 3 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Pivo světlé 10% 3,9% obj. 1 dl
Salám Poličan 50 g
Sůl 1 špetka
Sýr Eidam cihla 40% 4 plátek
Vejce slepičí 1 ks
Vepřová kýta 600 g
Voda pitná 1 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vepřovou kýtu omyjeme, osušíme a naporcujeme na 4 řízky. Ty z obou stran mírně naklepeme, opepříme, osolíme a potřeme rozšlehaným vajíčkem. Na maso rozprostřeme plátky sýru, kolečka salámu a proužky kapií. Plátky masa přeložíme, okraje rozklepeme a zajistíme proti rozevření párátky.
  2. V pánvi rozehřejeme olej, řízky v něm z obou stran prudce osmahneme, pak přilijeme pivo a dusíme je pod pokličkou doměkka. V průběhu dušení maso obrátíme a přelijeme šťávou, podle potřeby přilijeme pivo nebo vodu.
  3. Upečené maso vyjmeme a do výpeku přimícháme máslo.
  4. Pražské plněné řízky podáváme přelité šťávou.