Máslové kousky slepované marmeládou

Ingredience


Cukr moučkový 100 g
Kypřicí prášek do pečiva 1 kávová lžička
Máslo čerstvé 120 g
Mouka bezlepková 150 g
Vejce slepičí 2 ks
Xantanová guma 0.5 kávová lžička
Marmeláda rybízová 200 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Máslo, 1 celé vejce a cukr vymícháme do pěny. Přimícháním
  2. mouky s kypřícím práškem a xantanovou gumou získáme těsto, které necháme alespoň hodinu odpočinout v lednici. Z odpočatého těsta vyválíme plát na pomoučený vál, ze kterého vykrájíme vánočními vykrajovátky tvary tak, abychom od každého tvar měli vždy sudý počet - aby při slepování nezůstal žádný kousek lichý. Vykrájené tvary naskládáme na plech, vyložený pečícím papírem a kousky potřeme syrovým, rozšlehaným vejcem. Kousky pečeme dorůžova ve středně vyhřáté troubě. Upečené kousky necháme na plechu vychladnout a potom je slepíme rybízovou marmeládou. Cukroví podáváme studené, jako moučník, nebo pohoštění.