Slané tvarohové rohlíčky

Ingredience


Kypřicí prášek do pečiva 1 kávová lžička
Mouka bezlepková Mantler 150 g
Mouka pohanková 150 g
Sůl 1 kávová lžička
Tvaroh měkký 200 g
Vejce slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Na vál prosijeme obě mouky s kypřícím práškem do pečiva.
  2. V míse smícháme měkký tvaroh s máslem a celým vejcem.
  3. Z tvarohové směsi a prosáté mouky uhněteme tuhé těsto, které vyválíme na pomoučený plát, preclíkovou formičkou vykrájíme peclíkové tvary, vyskládáme je na plech, vyložený pečicím papírem. Vykrájené preclíčky potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme hrubozrnou solí. slané pečivo pečeme v mírně vyhřáté troubě asi 20 minut do růžova. Po upečení necháme vychladnout a podáváme jako pohoštění.