Slané tvarohové rohlíčky
Ingredience
Kypřicí prášek do pečiva |
1 kávová lžička |
Mouka bezlepková Mantler |
150 g |
Mouka pohanková |
150 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Tvaroh měkký |
200 g |
Vejce slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 40 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Na vál prosijeme obě mouky s kypřícím práškem do pečiva.
- V míse smícháme měkký tvaroh s máslem a celým vejcem.
- Z tvarohové směsi a prosáté mouky uhněteme tuhé těsto, které vyválíme na pomoučený plát, preclíkovou formičkou vykrájíme peclíkové tvary, vyskládáme je na plech, vyložený pečicím papírem. Vykrájené preclíčky potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme hrubozrnou solí. slané pečivo pečeme v mírně vyhřáté troubě asi 20 minut do růžova. Po upečení necháme vychladnout a podáváme jako pohoštění.