Gulášová polévka z mletého masa
Ingredience
Brambory |
3 ks |
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Gulášové koření |
1 polévková lžíce |
Majoránka |
1 kávová lžička |
Maso mleté - mix |
300 g |
Mouka bezlepková |
1 polévková lžíce |
Olej stolní |
2 polévková lžíce |
Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička |
Sůl |
2 g |
Voda pitná |
2 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Česnek utřeme, brambory oloupeme a rozkrájíme na malé kostičky. Oloupanou cibuli posekáme nadrobno. Nasekanou cibuli orestujeme s mletým masem na oleji v polévkovém hrnci, po přidání gulášového koření a mleté papriky ještě několikrát nad ohněm promícháme. Ve dvou lžících vody rozmícháme lžíci bezlepkové mouky, rozmíchanou mouku vmícháme do masové směsi.
- Poté do hrnce vsypeme nakrájené brambory, zalijeme asi dvěma litry vody a po promíchání vaříme, dokud brambory nezměknou. Nakonec polévku ochutíme solí, utřeným česnekem i majoránkou a ještě chvíli povaříme. Polévku podáváme teplou ihned po uvaření.