Gulášová polévka z mletého masa

Gulášová polévka z mletého masa - obrázek

Ingredience


Brambory 3 ks
Česnek 2 stroužek
Cibule 1 ks
Gulášové koření 1 polévková lžíce
Majoránka 1 kávová lžička
Maso mleté - mix 300 g
Mouka bezlepková 1 polévková lžíce
Olej stolní 2 polévková lžíce
Paprika mletá sladká 1 kávová lžička
Sůl 2 g
Voda pitná 2 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Česnek utřeme, brambory oloupeme a rozkrájíme na malé kostičky. Oloupanou cibuli posekáme nadrobno. Nasekanou cibuli orestujeme s mletým masem na oleji v polévkovém hrnci, po přidání gulášového koření a mleté papriky ještě několikrát nad ohněm promícháme. Ve dvou lžících vody rozmícháme lžíci bezlepkové mouky, rozmíchanou mouku vmícháme do masové směsi.
  2. Poté do hrnce vsypeme nakrájené brambory, zalijeme asi dvěma litry vody a po promíchání vaříme, dokud brambory nezměknou. Nakonec polévku ochutíme solí, utřeným česnekem i majoránkou a ještě chvíli povaříme. Polévku podáváme teplou ihned po uvaření.