Kapří polévka se zeleninou

Ingredience


Celer bulvový 0.2 ks
Kapří jikry 20 g
Kapr obecný 400 g
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Mouka bezlepková 1 polévková lžíce
Mrkev kořen 2 ks
Muškátový oříšek 3 g
Nové koření celé 4 ks
Pepř černý celý 5 ks
Petržel kořen 0.5 ks
Sůl 2 g
Voda pitná 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kapra kuchyňsky očistíme a kapří hlavu a mlíčí dáme vařit do polévkového hrnce s kuličkami nového koření a s kuličkami celého pepře.
  2. Než se maso uvaří, nastrouháme kořenovou zeleninu a s trochou mouky ji opražíme na másle. Když je rybí maso vařené, vybereme ho děrovanou naběračkou a obereme z něj kosti.
  3. Do rybího vývaru vsypeme nastrouhanou zeleninu a povaříme ji, aby změkla. Když je zelenina měkká, vrátíme do vývaru obrané rybí maso, polévku ochutíme drceným muškátovým oříškem a necháme chvíli povařit, aby se chutě všech ingrediencí propojily. Polévku podáváme horkou, ihned po uvaření.