Kapří polévka se zeleninou
Ingredience
Celer bulvový |
0.2 ks |
Kapří jikry |
20 g |
Kapr obecný |
400 g |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Mouka bezlepková |
1 polévková lžíce |
Mrkev kořen |
2 ks |
Muškátový oříšek |
3 g |
Nové koření celé |
4 ks |
Pepř černý celý |
5 ks |
Petržel kořen |
0.5 ks |
Sůl |
2 g |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 40 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Kapra kuchyňsky očistíme a kapří hlavu a mlíčí dáme vařit do polévkového hrnce s kuličkami nového koření a s kuličkami celého pepře.
- Než se maso uvaří, nastrouháme kořenovou zeleninu a s trochou mouky ji opražíme na másle. Když je rybí maso vařené, vybereme ho děrovanou naběračkou a obereme z něj kosti.
- Do rybího vývaru vsypeme nastrouhanou zeleninu a povaříme ji, aby změkla. Když je zelenina měkká, vrátíme do vývaru obrané rybí maso, polévku ochutíme drceným muškátovým oříškem a necháme chvíli povařit, aby se chutě všech ingrediencí propojily. Polévku podáváme horkou, ihned po uvaření.