Halibut s bylinkovou omáčkou a zeleninou

Ingredience


Halibut atlantický 600 g
Olej olivový extra panenský 15 g
Pepř černý mletý 2 g
Sůl 8 g
Máslo čerstvé 20 g
Olej olivový extra panenský 30 g
Pepř černý mletý 1 g
Pórek 60 g
Sardelové řezy 40 g
Smetana 12% (konzumní) 100 ml
Sůl 5 g
Víno bílé 200 ml
Vývar rybí 200 ml
Bazalka 20 g
Chřest zelený 100 g
Fazolové lusky zelené 50 g
Hrachové lusky 50 g
Máslo čerstvé 30 g
Pepř černý mletý 1 g
Rajčata Cherry 50 g
Šalotka 40 g
Slanina vepřová 40 g
Sůl 5 g
Bazalka 10 g
Máta 10 g
Ocet vinný 30 ml
Pažitka 10 g
Pepř černý mletý 1 g
Petržel kudrnka 10 g
Sůl 3 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Filety z halibuta osolíme, opepříme a zvolna restujeme na oleji asi 5 minut.
  2. V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme pokrájený pórek, osmahneme, podlijeme vínem, necháme odpařit, přidáme sardelky, přilijeme vývar, smetanu, provaříme a rozmixujeme dohladka. Do hladké směsi přimícháme máslo a podle chuti sůl a mletý pepř. Slaninu pancettu nakrájíme na nudličky, šalotku nadrobno, cherry rajčata rozkrojíme napůl, bazalku posekáme, chřest očistíme a trochu pokrájíme. Zeleninu vložíme do vroucí vody, přisypeme lusky, fazolky a povaříme 5 minut. Scedíme, přendáme na pánev, osolíme, opepříme a spolu s pancettou a bazalkou osmahneme na másle. Pažitku, bazalku, mátu, petrželku spaříme horkou vodou, ihned zchladíme studenou vodou, přidáme ocet, sůl, pepř a rozmixujeme.
  3. Na talíře upravíme porce halibuta, obložíme osmahnutou zeleninou s pancettou, přelijeme pórkovou omáčkou se sardelkou a dozdobíme bylinkovým dresinkem.