Halibut s bylinkovou omáčkou a zeleninou
Ingredience
Halibut atlantický |
600 g |
Olej olivový extra panenský |
15 g |
Pepř černý mletý |
2 g |
Sůl |
8 g |
Máslo čerstvé |
20 g |
Olej olivový extra panenský |
30 g |
Pepř černý mletý |
1 g |
Pórek |
60 g |
Sardelové řezy |
40 g |
Smetana 12% (konzumní) |
100 ml |
Sůl |
5 g |
Víno bílé |
200 ml |
Vývar rybí |
200 ml |
Bazalka |
20 g |
Chřest zelený |
100 g |
Fazolové lusky zelené |
50 g |
Hrachové lusky |
50 g |
Máslo čerstvé |
30 g |
Pepř černý mletý |
1 g |
Rajčata Cherry |
50 g |
Šalotka |
40 g |
Slanina vepřová |
40 g |
Sůl |
5 g |
Bazalka |
10 g |
Máta |
10 g |
Ocet vinný |
30 ml |
Pažitka |
10 g |
Pepř černý mletý |
1 g |
Petržel kudrnka |
10 g |
Sůl |
3 g |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Filety z halibuta osolíme, opepříme a zvolna restujeme na oleji asi 5 minut.
- V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme pokrájený pórek, osmahneme, podlijeme vínem, necháme odpařit, přidáme sardelky, přilijeme vývar, smetanu, provaříme a rozmixujeme dohladka. Do hladké směsi přimícháme máslo a podle chuti sůl a mletý pepř. Slaninu pancettu nakrájíme na nudličky, šalotku nadrobno, cherry rajčata rozkrojíme napůl, bazalku posekáme, chřest očistíme a trochu pokrájíme. Zeleninu vložíme do vroucí vody, přisypeme lusky, fazolky a povaříme 5 minut. Scedíme, přendáme na pánev, osolíme, opepříme a spolu s pancettou a bazalkou osmahneme na másle. Pažitku, bazalku, mátu, petrželku spaříme horkou vodou, ihned zchladíme studenou vodou, přidáme ocet, sůl, pepř a rozmixujeme.
- Na talíře upravíme porce halibuta, obložíme osmahnutou zeleninou s pancettou, přelijeme pórkovou omáčkou se sardelkou a dozdobíme bylinkovým dresinkem.