Celerová polévka s opečenou houstičkou
Ingredience
Brambory |
2 ks |
Celer řapíkatý |
1 ks |
Cibule |
1 ks |
Olej stolní |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
2 g |
Polévkové koření |
1 polévková lžíce |
Solamyl |
1 polévková lžíce |
Sůl |
2 g |
Žemle tuková |
1 ks |
-
Doba přípravy: 50 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Bezlepkovou housku nakrájíme na kostičky a orestujeme ji na másle. Celer, brambory a cibuli očistíme a nakrájíme na drobné kousky. Petrželovou nať propereme pod tekoucí vodou. Kousky celeru a cibule zaprášíme bezlepkovou moukou a na másle opražíme. Opečenou zeleninu dáme vařit do osolené vody i s opranou celerovou natí a s nakrájenými bramborami. Polévku vaříme, než zelenina změkne.
- Když je zelenina měkká, vybereme ji z hrnce a propasírujeme ji, nebo rozmixujeme a vrátíme zpět do vývaru. Vývar potom zahustíme lžící solamylu, kterou jsme rozmíchali ve 2 lžících studené vody. Nakonec polévku ochutíme solí, pepřem a polévkovým kořením. Ještě několikrát nad ohněm promícháme.
- Polévku podáváme horkou s opečenými kostičkami housky.