Celerová polévka s opečenou houstičkou

Ingredience


Brambory 2 ks
Celer řapíkatý 1 ks
Cibule 1 ks
Olej stolní 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 2 g
Polévkové koření 1 polévková lžíce
Solamyl 1 polévková lžíce
Sůl 2 g
Žemle tuková 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Bezlepkovou housku nakrájíme na kostičky a orestujeme ji na másle. Celer, brambory a cibuli očistíme a nakrájíme na drobné kousky. Petrželovou nať propereme pod tekoucí vodou. Kousky celeru a cibule zaprášíme bezlepkovou moukou a na másle opražíme. Opečenou zeleninu dáme vařit do osolené vody i s opranou celerovou natí a s nakrájenými bramborami. Polévku vaříme, než zelenina změkne.
  2. Když je zelenina měkká, vybereme ji z hrnce a propasírujeme ji, nebo rozmixujeme a vrátíme zpět do vývaru. Vývar potom zahustíme lžící solamylu, kterou jsme rozmíchali ve 2 lžících studené vody. Nakonec polévku ochutíme solí, pepřem a polévkovým kořením. Ještě několikrát nad ohněm promícháme.
  3. Polévku podáváme horkou s opečenými kostičkami housky.