Pikantní masový špíz na pivu
Ingredience
Česnek |
3 stroužek |
Cibule |
2 ks |
Klobása Dunajská |
200 g |
Paprika mletá sladká |
1 špetka |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
0.2 dl |
Slanina vepřová |
150 g |
Sůl |
1 špetka |
Vepřová kýta |
600 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Česnek oloupeme, prolisujeme a v misce utřeme se solí. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Slaninu a klobásu nakrájíme na plátky.
- Vepřové maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na kousky, potřeme česnekem a okořeníme paprikou a pepřem.
- Na grilovací jehly střídavě napichujeme kousky masa, slaniny, kolásy a kolečka cibule.
- V pánvi rozehřejeme olej, špízy v něm prudce opečeme ze všech stran, pak přilijeme pivo a pečeme, až je maso měkké.
- Masové špízy podáváme přelité výpekem z pánve.