Pikantní masový špíz na pivu

Ingredience


Česnek 3 stroužek
Cibule 2 ks
Klobása Dunajská 200 g
Paprika mletá sladká 1 špetka
Pepř černý mletý 1 špetka
Pivo světlé 10% 3,9% obj. 0.2 dl
Slanina vepřová 150 g
Sůl 1 špetka
Vepřová kýta 600 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Česnek oloupeme, prolisujeme a v misce utřeme se solí. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Slaninu a klobásu nakrájíme na plátky.
  2. Vepřové maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na kousky, potřeme česnekem a okořeníme paprikou a pepřem.
  3. Na grilovací jehly střídavě napichujeme kousky masa, slaniny, kolásy a kolečka cibule.
  4. V pánvi rozehřejeme olej, špízy v něm prudce opečeme ze všech stran, pak přilijeme pivo a pečeme, až je maso měkké.
  5. Masové špízy podáváme přelité výpekem z pánve.