Sytá polévka s hovězím masem a červenou řepou
Ingredience
Bobkový list |
2 ks |
Brambory |
4 ks |
Červená řepa |
2 ks |
Cibule |
2 ks |
Fazole bílé |
2 hrst |
Hovězí žebra |
1 kg |
Jablka |
2 ks |
Mrkev kořen |
2 ks |
Nové koření celé |
4 ks |
Pepř černý celý |
4 ks |
Petržel kořen |
2 ks |
Protlak rajčatový |
200 ml |
Smetana čerstvá ke šlehání |
250 ml |
Sůl |
3 g |
Vepřové koleno |
1 ks |
Zelí hlávkové bílé |
0.5 ks |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 120 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Hovězí žebra a vepřové koleno dáme vařit do studené vody s celým černým pepřem, novým kořením a bobkovým listem.
- Zelí a červenou řepu nakrouháme na malé kousky, oloupané jablko a očištěnou kořenovou zeleninu nastrouháme, cibuli nasekáme nadrobno, a brambory nakrájíme na malé kostičky. Fazole uvaříme v mírně osolené vodě doměkka samostatně.
- K vařícímu se masu přisypeme nastrouhanou zeleninu, nakrouhané zelí, nastrouhané jablko, cibuli a nakonec nakrájené brambory a vařené fazole. Než se pokrm dovaří, našleháme smetanu dotuha, na konečnou ozdobu.
- Když je maso měkké, vybereme je naběračkou a nakrájíme na malé kousky. Polévku zalijeme rajčatovým protlakem a ještě chvíli necháme provařit.
- Polévku podáváme horkou s jednou nebo 2 lžícemi ušlehané smetany.