Sytá polévka s hovězím masem a červenou řepou

Ingredience


Bobkový list 2 ks
Brambory 4 ks
Červená řepa 2 ks
Cibule 2 ks
Fazole bílé 2 hrst
Hovězí žebra 1 kg
Jablka 2 ks
Mrkev kořen 2 ks
Nové koření celé 4 ks
Pepř černý celý 4 ks
Petržel kořen 2 ks
Protlak rajčatový 200 ml
Smetana čerstvá ke šlehání 250 ml
Sůl 3 g
Vepřové koleno 1 ks
Zelí hlávkové bílé 0.5 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Hovězí žebra a vepřové koleno dáme vařit do studené vody s celým černým pepřem, novým kořením a bobkovým listem.
  2. Zelí a červenou řepu nakrouháme na malé kousky, oloupané jablko a očištěnou kořenovou zeleninu nastrouháme, cibuli nasekáme nadrobno, a brambory nakrájíme na malé kostičky. Fazole uvaříme v mírně osolené vodě doměkka samostatně.
  3. K vařícímu se masu přisypeme nastrouhanou zeleninu, nakrouhané zelí, nastrouhané jablko, cibuli a nakonec nakrájené brambory a vařené fazole. Než se pokrm dovaří, našleháme smetanu dotuha, na konečnou ozdobu.
  4. Když je maso měkké, vybereme je naběračkou a nakrájíme na malé kousky. Polévku zalijeme rajčatovým protlakem a ještě chvíli necháme provařit.
  5. Polévku podáváme horkou s jednou nebo 2 lžícemi ušlehané smetany.