Indická kokosová raita
Ingredience
Česnek |
7 stroužek |
Chilli koření mleté |
1 polévková lžíce |
Chilli paprička zelená |
6 ks |
Cizrna |
2 polévková lžíce |
Hořčičné semínko |
0.5 kávová lžička |
Jogurt bílý |
500 g |
Kari listy |
4 ks |
Kokos čerstvý |
0.5 ks |
Olej rostlinný |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 5 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Dužninu z kokosového ořechu najemno nastrouháme. Na pánvi bez oleje opražíme namletou cizrnu (nebo cizrnovou mouku). Na suché plotýnce necháme péct kokosovou dužninu, zelené chilli papričky nadrobno nakrájené a česnek. Do malé misky vylijeme jogurt a smícháme jej s cizrnou, zeleninou a kokosovou dužninou.
- Směs následně pomocí mixéru mixujeme tak, aby nám z ní vznikla jemná kašička. V pánvi rozpálíme olej, na kterém opečeme nejprve tmavá hořčičná semínka, pak kari listy a chilli a vlijeme do jogurtu. Necháme vychladit a podáváme.