Indická kokosová raita

Ingredience


Česnek 7 stroužek
Chilli koření mleté 1 polévková lžíce
Chilli paprička zelená 6 ks
Cizrna 2 polévková lžíce
Hořčičné semínko 0.5 kávová lžička
Jogurt bílý 500 g
Kari listy 4 ks
Kokos čerstvý 0.5 ks
Olej rostlinný 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Dužninu z kokosového ořechu najemno nastrouháme. Na pánvi bez oleje opražíme namletou cizrnu (nebo cizrnovou mouku). Na suché plotýnce necháme péct kokosovou dužninu, zelené chilli papričky nadrobno nakrájené a česnek. Do malé misky vylijeme jogurt a smícháme jej s cizrnou, zeleninou a kokosovou dužninou.
  2. Směs následně pomocí mixéru mixujeme tak, aby nám z ní vznikla jemná kašička. V pánvi rozpálíme olej, na kterém opečeme nejprve tmavá hořčičná semínka, pak kari listy a chilli a vlijeme do jogurtu. Necháme vychladit a podáváme.