Jogurt s lilkem
Ingredience
Chilli koření mleté |
2 polévková lžíce |
Jogurt bílý |
1 kg |
Kmín římský |
1 polévková lžíce |
Koriandr celý |
0.5 kávová lžička |
Koriandr čerstvý |
1 polévková lžíce |
Kurkuma |
1 kávová lžička |
Lilek |
2 ks |
Olej rostlinný |
3 polévková lžíce |
Pasta česneková |
1 polévková lžíce |
Pasta zázvorová |
1 polévková lžíce |
Sůl |
2 špetka |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Lilek omyjeme a nakrájíme jej na nepříliš tenká kolečka. V misce smícháme polovinu mletého chilli, koriandr a kurkumu. Přidáme špetku soli, česnekovou a zázvorovou pastu. Kolečka lilku poté touto směsí potřeme a necháme 30 minut odpočívat.
- Na pánvi bez oleje opražíme římský kmín. Jogurt smícháme se zbylým chilli, kmínem a špetkou soli a důkladně zamícháme. Na pánvi rozpálíme olej a lilky na něm smažíme, dokud nezhnědnou. Necháme je vychladnout, umístíme na talíře a přelijeme jogurtem. Ozdobíme nasekaným koriandrem a můžeme podávat, například jako přílohu k masu.