Jogurt s lilkem

Ingredience


Chilli koření mleté 2 polévková lžíce
Jogurt bílý 1 kg
Kmín římský 1 polévková lžíce
Koriandr celý 0.5 kávová lžička
Koriandr čerstvý 1 polévková lžíce
Kurkuma 1 kávová lžička
Lilek 2 ks
Olej rostlinný 3 polévková lžíce
Pasta česneková 1 polévková lžíce
Pasta zázvorová 1 polévková lžíce
Sůl 2 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Lilek omyjeme a nakrájíme jej na nepříliš tenká kolečka. V misce smícháme polovinu mletého chilli, koriandr a kurkumu. Přidáme špetku soli, česnekovou a zázvorovou pastu. Kolečka lilku poté touto směsí potřeme a necháme 30 minut odpočívat.
  2. Na pánvi bez oleje opražíme římský kmín. Jogurt smícháme se zbylým chilli, kmínem a špetkou soli a důkladně zamícháme. Na pánvi rozpálíme olej a lilky na něm smažíme, dokud nezhnědnou. Necháme je vychladnout, umístíme na talíře a přelijeme jogurtem. Ozdobíme nasekaným koriandrem a můžeme podávat, například jako přílohu k masu.