Salát z rýžových nudlí s vařeným kuřecím masem
Ingredience
Česnek |
3 stroužek |
Omáčka sójová |
2 polévková lžíce |
Pepř bílý |
0.25 kávová lžička |
Sezam - semena |
1 polévková lžíce |
Smetana 33% (šlehačka) |
100 ml |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Zázvor mletý |
0.5 kávová lžička |
Nudle rýžové |
100 g |
Olej rostlinný |
1 polévková lžíce |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Voda pitná |
600 ml |
Kuřecí prsa |
300 g |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Voda pitná |
600 ml |
Karotka |
100 g |
Kedlubna |
150 g |
Okurka salátová |
150 g |
Pórek |
100 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Nudle vložíme do vroucí osolené vody se lžící oleje a vaříme na skus. Nudle scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Kuřecí prsa uvaříme v osolené vodě doměkka, vyjmeme, necháme vychladnout a nakrájíme na nudličky. Česnek prolisujeme, pórek očistíme a nakrájíme na proužky, okurku oloupeme a nakrájíme na plátky, karotku očistíme a nakrájíme na silnější kolečka, kedlubnu oloupeme a nakrájíme na slabší proužky.
- V míse promícháme česnek se solí, pepřem, zázvorem, sezamovými semínky, sójovou omáčkou a šlehačkou. K směsi vmícháme nudle a kuřecí maso.
- Salát podáváme na servírovací míse a obložíme zeleninou.