Salát z rýžových nudlí s vařeným kuřecím masem

Ingredience


Česnek 3 stroužek
Omáčka sójová 2 polévková lžíce
Pepř bílý 0.25 kávová lžička
Sezam - semena 1 polévková lžíce
Smetana 33% (šlehačka) 100 ml
Sůl 0.5 kávová lžička
Zázvor mletý 0.5 kávová lžička
Nudle rýžové 100 g
Olej rostlinný 1 polévková lžíce
Sůl 0.5 kávová lžička
Voda pitná 600 ml
Kuřecí prsa 300 g
Sůl 0.5 kávová lžička
Voda pitná 600 ml
Karotka 100 g
Kedlubna 150 g
Okurka salátová 150 g
Pórek 100 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Nudle vložíme do vroucí osolené vody se lžící oleje a vaříme na skus. Nudle scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Kuřecí prsa uvaříme v osolené vodě doměkka, vyjmeme, necháme vychladnout a nakrájíme na nudličky. Česnek prolisujeme, pórek očistíme a nakrájíme na proužky, okurku oloupeme a nakrájíme na plátky, karotku očistíme a nakrájíme na silnější kolečka, kedlubnu oloupeme a nakrájíme na slabší proužky.
  2. V míse promícháme česnek se solí, pepřem, zázvorem, sezamovými semínky, sójovou omáčkou a šlehačkou. K směsi vmícháme nudle a kuřecí maso.
  3. Salát podáváme na servírovací míse a obložíme zeleninou.