Čínský salát z hlávkového zelí
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Cukr krupice |
100 g |
Feferony |
5 ks |
Kapie sterilovaná |
150 g |
Ocet rýžový |
30 ml |
Olej olivový extra panenský |
1 dl |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Voda pitná |
3 l |
Žampiony - sterilované |
130 g |
Zelí hlávkové bílé |
1.5 kg |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Hlávkové bílé zelí rozkrojíme na půlku a nakrájíme na středně silné nudličky. V hrnci s osolenou vodou zelí uvaříme do měkka, potom scedíme a propláchneme pod studenou tekoucí vodou. Necháme okapat, vložíme do misky.
- Žampiony scedíme, spolu s kapií nakrájíme na tenké proužky, které přidáme do misky se zelím. Feferonky zbavíme jádřinců, drobně nasekáme, cibuli oloupeme, rozkrájíme na tenké pásky a spolu s feferonkami dáme do misky. Vše posypeme cukrem, polijeme octem, přidáme sůl, pepř a důkladně promícháme. Nakonec do salátu přilijeme podle potřeby olej, ještě jednou zamícháme. Hotový salát přikryjeme a dáme do ledničky na 3 - 5 hodin odpočinout.
- Odležený salát rozložíme na talíře a podáváme.