Čínský salát z hlávkového zelí

Ingredience


Cibule 1 ks
Cukr krupice 100 g
Feferony 5 ks
Kapie sterilovaná 150 g
Ocet rýžový 30 ml
Olej olivový extra panenský 1 dl
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 0.5 kávová lžička
Voda pitná 3 l
Žampiony - sterilované 130 g
Zelí hlávkové bílé 1.5 kg
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Hlávkové bílé zelí rozkrojíme na půlku a nakrájíme na středně silné nudličky. V hrnci s osolenou vodou zelí uvaříme do měkka, potom scedíme a propláchneme pod studenou tekoucí vodou. Necháme okapat, vložíme do misky.
  2. Žampiony scedíme, spolu s kapií nakrájíme na tenké proužky, které přidáme do misky se zelím. Feferonky zbavíme jádřinců, drobně nasekáme, cibuli oloupeme, rozkrájíme na tenké pásky a spolu s feferonkami dáme do misky. Vše posypeme cukrem, polijeme octem, přidáme sůl, pepř a důkladně promícháme. Nakonec do salátu přilijeme podle potřeby olej, ještě jednou zamícháme. Hotový salát přikryjeme a dáme do ledničky na 3 - 5 hodin odpočinout.
  3. Odležený salát rozložíme na talíře a podáváme.