Dušené fazole s rýží a masem
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
400 g |
Kmín římský |
0.5 kávová lžička |
Oregano sušené |
0.5 kávová lžička |
Rýže loupaná |
500 g |
Sádlo vepřové škvařené |
150 g |
Slanina vepřová |
60 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vepřová plec |
500 g |
Fazole černé |
300 g |
Voda pitná |
2 l |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 120 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Fazole přebereme a namočíme přes noc do vody. Vepřové maso a cibuli nasekáme najemno, česnek prolisujeme, slaninu nakrájíme na kostičky.
- Fazole uvaříme doměkka ve vodě, v níž byly namočené. Uvařené fazole slijeme, půl litru vývaru dáme stranou. Maso orestujeme na sádle, přimícháme cibuli s česnekem, sůl a dál smažíme. Do usmaženého masa vlijeme odložený vývar z fazolí a povaříme. Po chvíli přimícháme vypranou rýži, fazole, koření a dusíme téměř doměkka.
- V mezičase vyškvaříme slaninu a polovinu přimícháme do směsi a dodusíme.
- Podáváme omaštěné zbylou slaninou.