Dušené fazole s rýží a masem

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Cibule 400 g
Kmín římský 0.5 kávová lžička
Oregano sušené 0.5 kávová lžička
Rýže loupaná 500 g
Sádlo vepřové škvařené 150 g
Slanina vepřová 60 g
Sůl 1 kávová lžička
Vepřová plec 500 g
Fazole černé 300 g
Voda pitná 2 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Fazole přebereme a namočíme přes noc do vody. Vepřové maso a cibuli nasekáme najemno, česnek prolisujeme, slaninu nakrájíme na kostičky.
  2. Fazole uvaříme doměkka ve vodě, v níž byly namočené. Uvařené fazole slijeme, půl litru vývaru dáme stranou. Maso orestujeme na sádle, přimícháme cibuli s česnekem, sůl a dál smažíme. Do usmaženého masa vlijeme odložený vývar z fazolí a povaříme. Po chvíli přimícháme vypranou rýži, fazole, koření a dusíme téměř doměkka.
  3. V mezičase vyškvaříme slaninu a polovinu přimícháme do směsi a dodusíme.
  4. Podáváme omaštěné zbylou slaninou.