Švýcarské rybí řízky
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Citronová šťáva |
30 ml |
Jablka |
10 g |
Máslo čerstvé |
20 g |
Okoun - filety |
800 g |
Olej slunečnicový |
3 dl |
Pepř černý mletý |
4 g |
Strouhanka |
100 g |
Sůl |
8 g |
Šunka dušená |
50 g |
Sýr Eidam cihla 40% |
80 g |
Vaječný bílek slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Plátky z okouna osušíme, nasolíme, opepříme a pokapeme citronovou šťávou, rozložíme na tác a necháme 10 minut odpočinout. Zatím oloupeme jablka, zbavíme jádřinců a nakrájíme na plátky. Na másle zpěníme cibuli nadrobno, přidáme plátky jablek a šunku na kostičky a na mírném ohni necháme podusit. Uleželé rybí plátky namáčíme do ušlehaného bílku, obalíme ve strouhance a opečeme na rozpáleném oleji dozlatova. Do dušených jablek vmícháme nastrouhaný sýr a na každou porci osmažené ryby navršíme vzniklou směs.