Švýcarské rybí řízky

Ingredience


Cibule 1 ks
Citronová šťáva 30 ml
Jablka 10 g
Máslo čerstvé 20 g
Okoun - filety 800 g
Olej slunečnicový 3 dl
Pepř černý mletý 4 g
Strouhanka 100 g
Sůl 8 g
Šunka dušená 50 g
Sýr Eidam cihla 40% 80 g
Vaječný bílek slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Plátky z okouna osušíme, nasolíme, opepříme a pokapeme citronovou šťávou, rozložíme na tác a necháme 10 minut odpočinout. Zatím oloupeme jablka, zbavíme jádřinců a nakrájíme na plátky. Na másle zpěníme cibuli nadrobno, přidáme plátky jablek a šunku na kostičky a na mírném ohni necháme podusit. Uleželé rybí plátky namáčíme do ušlehaného bílku, obalíme ve strouhance a opečeme na rozpáleném oleji dozlatova. Do dušených jablek vmícháme nastrouhaný sýr a na každou porci osmažené ryby navršíme vzniklou směs.