Domácí pizza se salámem a zeleninou

Ingredience


Hera 60 g
Kypřicí prášek do pečiva 2 kávová lžička
Mléko polotučné 150 ml
Mouka bezlepková Mantler 150 g
Mouka pohanková 150 g
Sůl 2 g
Vejce slepičí 1 ks
Hera 1 polévková lžíce
Mouka bezlepková 1 polévková lžíce
Bazalka 1 polévková lžíce
Česnek 1 stroužek
Cibule 0.2 ks
Kečup 170 ml
Olej olivový 3 polévková lžíce
Paprika zelená 0.5 ks
Rajčata 2 ks
Salám měkký bezlepkový 200 g
Tymián sušený 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Korpus: Z uvedených surovin vymícháme těsto, které rozválíme na tak velký plát, který by pokryl koláčovou formu. Do koláčové formy, kterou jsme vytřeli tukem a vysypali moukou plát těsta urovnáme a pečeme v troubě, vyhřáté na 220°C, asi 12 minut. Takto upečené těsto vyjmeme z trouby, potřeme ho připravenou náplní a pečeme ještě dalších 12 minut. Domácí pizzu podáváme pokrájenou na jednotlivé porce teplou.
  2. Náplň: Česnek utřeme, cibuli nasekáme nadrobno, jednu zelenou papriku, rajčata a bezlepkový salám pokrájíme na malé kousky. V míse smícháme nakrájené suroviny s utřeným česnekem, kečupem, bazalkou, tymiánem a olivovým olejem.
  3. Náplň důkladně promícháme a rozetřeme jí na pizzu.