Domácí pizza se salámem a zeleninou
Ingredience
Hera |
60 g |
Kypřicí prášek do pečiva |
2 kávová lžička |
Mléko polotučné |
150 ml |
Mouka bezlepková Mantler |
150 g |
Mouka pohanková |
150 g |
Sůl |
2 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
Hera |
1 polévková lžíce |
Mouka bezlepková |
1 polévková lžíce |
Bazalka |
1 polévková lžíce |
Česnek |
1 stroužek |
Cibule |
0.2 ks |
Kečup |
170 ml |
Olej olivový |
3 polévková lžíce |
Paprika zelená |
0.5 ks |
Rajčata |
2 ks |
Salám měkký bezlepkový |
200 g |
Tymián sušený |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 40 min
-
Doba vaření: 24 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Korpus: Z uvedených surovin vymícháme těsto, které rozválíme na tak velký plát, který by pokryl koláčovou formu. Do koláčové formy, kterou jsme vytřeli tukem a vysypali moukou plát těsta urovnáme a pečeme v troubě, vyhřáté na 220°C, asi 12 minut. Takto upečené těsto vyjmeme z trouby, potřeme ho připravenou náplní a pečeme ještě dalších 12 minut. Domácí pizzu podáváme pokrájenou na jednotlivé porce teplou.
- Náplň: Česnek utřeme, cibuli nasekáme nadrobno, jednu zelenou papriku, rajčata a bezlepkový salám pokrájíme na malé kousky. V míse smícháme nakrájené suroviny s utřeným česnekem, kečupem, bazalkou, tymiánem a olivovým olejem.
- Náplň důkladně promícháme a rozetřeme jí na pizzu.