Rýže z Bombeje

Ingredience


Ananas 150 g
Glutasol 1 kávová lžička
Kari koření 0.5 kávová lžička
Mandle 100 g
Olej slunečnicový 30 ml
Pepř černý mletý 1 špetka
Rozinky bílé 40 g
Rýže loupaná 300 g
Sůl 1 špetka
Voda pitná 6 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Rýži probereme, opláchneme pod studenou vodou, potom pod horkou vodou. Dáme ji do kastrůlku, osolíme, zalijeme vodou, přiklopíme poklici a na mírném ohni bez míchání dusíme přibližně 15 minut. Měkkou rýži stáhneme z ohně, necháme pod poklici, aby došla.
  2. Ve větším hrnci rozehřejeme olej a na něm zpěníme kari koření. Přidáme rýži, dochutíme pepřem, glutasolem, zlehka promícháme.
  3. Do rýže přimícháme předem namočené rozinky, spařené, oloupané a na větší kousky nakrájené mandle.
  4. Nakonec vmícháme na větší kousky nakrájený ananas a opět vše promícháme.