Rýže z Bombeje
Ingredience
Ananas |
150 g |
Glutasol |
1 kávová lžička |
Kari koření |
0.5 kávová lžička |
Mandle |
100 g |
Olej slunečnicový |
30 ml |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rozinky bílé |
40 g |
Rýže loupaná |
300 g |
Sůl |
1 špetka |
Voda pitná |
6 dl |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Rýži probereme, opláchneme pod studenou vodou, potom pod horkou vodou. Dáme ji do kastrůlku, osolíme, zalijeme vodou, přiklopíme poklici a na mírném ohni bez míchání dusíme přibližně 15 minut. Měkkou rýži stáhneme z ohně, necháme pod poklici, aby došla.
- Ve větším hrnci rozehřejeme olej a na něm zpěníme kari koření. Přidáme rýži, dochutíme pepřem, glutasolem, zlehka promícháme.
- Do rýže přimícháme předem namočené rozinky, spařené, oloupané a na větší kousky nakrájené mandle.
- Nakonec vmícháme na větší kousky nakrájený ananas a opět vše promícháme.