Rýže z africké kuchyně

Ingredience


Cibule 2 ks
Máslo čerstvé 50 g
Olej slunečnicový 20 ml
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčata 200 g
Rýže loupaná 300 g
Sůl 0.5 kávová lžička
Voda pitná 6 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Rajčata spaříme horkou vodou, potom je přelijeme studenou a oloupeme je. Nakrájíme na malé kousky, zatím necháme stranou.
  2. Cibuli oloupeme, drobně nakrájíme a v kastrůlku na rozehřátém oleji a másle osmahneme dozlatova. K cibuli přidáme připravená rajčata, podlijeme trochou vody, prohřejeme a rajčata rozmačkáme.
  3. Rýží propláchneme ve studené a potom v horké vodě. Opranou rýží přisypeme k cibuli, zalijeme zbytkem vody. Vše osolíme, opepříme, zamícháme a přivedeme k varu. Rýži přiklopíme poklici a na mírném ohni dusíme 15 minut doměkka.
  4. Měkkou rýží stáhneme ze sporáku a pod poklici necháme trochu dojít.