Rýže z africké kuchyně
Ingredience
Cibule |
2 ks |
Máslo čerstvé |
50 g |
Olej slunečnicový |
20 ml |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčata |
200 g |
Rýže loupaná |
300 g |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Voda pitná |
6 dl |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Rajčata spaříme horkou vodou, potom je přelijeme studenou a oloupeme je. Nakrájíme na malé kousky, zatím necháme stranou.
- Cibuli oloupeme, drobně nakrájíme a v kastrůlku na rozehřátém oleji a másle osmahneme dozlatova. K cibuli přidáme připravená rajčata, podlijeme trochou vody, prohřejeme a rajčata rozmačkáme.
- Rýží propláchneme ve studené a potom v horké vodě. Opranou rýží přisypeme k cibuli, zalijeme zbytkem vody. Vše osolíme, opepříme, zamícháme a přivedeme k varu. Rýži přiklopíme poklici a na mírném ohni dusíme 15 minut doměkka.
- Měkkou rýží stáhneme ze sporáku a pod poklici necháme trochu dojít.