Tatarský biftek z tuňáka

Ingredience


Bazalka 0.5 polévková lžíce
Chilli koření mleté 0.25 kávová lžička
Cibulka jarní 50 g
Kapie 1 ks
Kerblík 0.5 polévková lžíce
Koriandr čerstvý 0.5 polévková lžíce
Limetka 1 ks
Olej olivový extra panenský 100 ml
Olivy černé 50 g
Omáčka sójová 3 polévková lžíce
Pažitka 0.5 polévková lžíce
Pepř bílý 0.25 kávová lžička
Petržel - nať 0.5 polévková lžíce
Rajčata 300 g
Sůl 0.5 kávová lžička
Tuňák obecný 200 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Filet z tuňáka očistíme, omyjeme a osušíme. Maso jemně nakrájíme a v míse osolíme, opepříme, zakapeme třemi lžícemi oleje, sójovou omáčkou Kikkoman, přidáme jemně posekanou cibulku a pod fólií necháme asi 10 minut v chladničce marinovat.
  2. V mezičase ve zbylém oleji rozmixujeme bylinky a necháme v chladničce odpočinout. Rajčata spaříme, oloupeme, vykrojíme semínka a rajčata nakrájíme na měsíčky. Kapii očistíme, vykrojíme semena a papriku nakrájíme na nudličky. Rozpůlené olivy nakrájíme na proužky.
  3. Marinovaného tuňáka zakapeme šťávou z limetky, ochutíme chilli. Je-li třeba, ještě lehce dosolíme a opepříme. Maso servírujeme na střed talíře pomocí vykrajovacích kroužků, do kterých naplníme porci tuňáka. Po obvodu naaranžujeme kapie, rajčata a olivy. Bylinkový olej přelijeme přes zeleninu.