Tatarský biftek z tuňáka
Ingredience
Bazalka |
0.5 polévková lžíce |
Chilli koření mleté |
0.25 kávová lžička |
Cibulka jarní |
50 g |
Kapie |
1 ks |
Kerblík |
0.5 polévková lžíce |
Koriandr čerstvý |
0.5 polévková lžíce |
Limetka |
1 ks |
Olej olivový extra panenský |
100 ml |
Olivy černé |
50 g |
Omáčka sójová |
3 polévková lžíce |
Pažitka |
0.5 polévková lžíce |
Pepř bílý |
0.25 kávová lžička |
Petržel - nať |
0.5 polévková lžíce |
Rajčata |
300 g |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Tuňák obecný |
200 g |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Filet z tuňáka očistíme, omyjeme a osušíme. Maso jemně nakrájíme a v míse osolíme, opepříme, zakapeme třemi lžícemi oleje, sójovou omáčkou Kikkoman, přidáme jemně posekanou cibulku a pod fólií necháme asi 10 minut v chladničce marinovat.
- V mezičase ve zbylém oleji rozmixujeme bylinky a necháme v chladničce odpočinout. Rajčata spaříme, oloupeme, vykrojíme semínka a rajčata nakrájíme na měsíčky. Kapii očistíme, vykrojíme semena a papriku nakrájíme na nudličky. Rozpůlené olivy nakrájíme na proužky.
- Marinovaného tuňáka zakapeme šťávou z limetky, ochutíme chilli. Je-li třeba, ještě lehce dosolíme a opepříme. Maso servírujeme na střed talíře pomocí vykrajovacích kroužků, do kterých naplníme porci tuňáka. Po obvodu naaranžujeme kapie, rajčata a olivy. Bylinkový olej přelijeme přes zeleninu.