Zadní hovězí se svíčkovou omáčkou

Ingredience


Bobkový list 4 ks
Celer bulvový 1 ks
Cukr krystal 1 kávová lžička
Hovězí maso zadní 500 g
Mléko polotučné 20 ml
Mouka pohanková 2 polévková lžíce
Mrkev kořen 1 ks
Ocet kvasný lihový 1 polévková lžíce
Smetana 33% (šlehačka) 500 ml
Sterilovaná zelenina Halali 200 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Mrkev a celer očistíme a nakrájíme na kolečka. Hovězí maso nakrájíme na plátky a v pečící míse je ochutíme solí, lžičkou cukru, octem a proložíme několika bobkovými listy. Potom do pečící mísy rozložíme narájenou zeleninu, zeleninovou směs Halali a vše zalijeme vodou. Takto připravené hovězí maso necháme uležet na chladném místě do druhého dne.
  2. Druhý den maso pečeme za stálého podlévání vodou, dokud není měkké. Po upečení maso vybereme z pečící mísy, zeleninu propasírujeme a do propasírované zeleniny vmícháme smetanu a znovu propasírujeme. Potom v 20ml mléka rozmícháme 2lžíce pohankové mouky a mouku v mléce vmícháme do zeleniny se smetanou. Nakonec maso vrátíme do mísy k omáčce a 20 minut vaříme na mírném ohni.
  3. Omáčku servírujeme teplou s masem a bezlepkovými knedlíky.