Zadní hovězí se svíčkovou omáčkou
Ingredience
Bobkový list |
4 ks |
Celer bulvový |
1 ks |
Cukr krystal |
1 kávová lžička |
Hovězí maso zadní |
500 g |
Mléko polotučné |
20 ml |
Mouka pohanková |
2 polévková lžíce |
Mrkev kořen |
1 ks |
Ocet kvasný lihový |
1 polévková lžíce |
Smetana 33% (šlehačka) |
500 ml |
Sterilovaná zelenina Halali |
200 g |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 180 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Mrkev a celer očistíme a nakrájíme na kolečka. Hovězí maso nakrájíme na plátky a v pečící míse je ochutíme solí, lžičkou cukru, octem a proložíme několika bobkovými listy. Potom do pečící mísy rozložíme narájenou zeleninu, zeleninovou směs Halali a vše zalijeme vodou. Takto připravené hovězí maso necháme uležet na chladném místě do druhého dne.
- Druhý den maso pečeme za stálého podlévání vodou, dokud není měkké. Po upečení maso vybereme z pečící mísy, zeleninu propasírujeme a do propasírované zeleniny vmícháme smetanu a znovu propasírujeme. Potom v 20ml mléka rozmícháme 2lžíce pohankové mouky a mouku v mléce vmícháme do zeleniny se smetanou. Nakonec maso vrátíme do mísy k omáčce a 20 minut vaříme na mírném ohni.
- Omáčku servírujeme teplou s masem a bezlepkovými knedlíky.