Zelí na slanině a cibulce jako příloha

Ingredience


Anglická slanina 200 g
Cibule 1 g
Cukr krystal 1 kávová lžička
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Mouka bezlepková 2 polévková lžíce
Olej stolní 3 polévková lžíce
Sůl 2 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Sterilované zelí ochutnáme, a pokud máme dojem, že je zelí moc kyselé, propláchneme ho pod tekoucí vodou.
  2. Potom ho v hlubším kastrůlku vaříme asi 10 minut. Mezi tím, než se zelí prohřeje, si připravíme světlou jíšku z bezlepkové mouky a másla, přičemž jíšku zředíme troškou studené vody, aby mouka nezežmoklovatěla. Na oleji orestujeme nadrobno nasekanou cibuli a slaninu. Když slanina pustí šťávu a cibulka zesklovatí, přidáme do pánve s cibulkou a slaninou jíšku a dobře promícháme. Do směsi s jíškou vlijeme zelí a necháme vše ještě 5 minut povařit. Můžeme i přisladit. Teplé zelí podáváme jako přílohu hlavního jídla.