Zelí na slanině a cibulce jako příloha
Ingredience
Anglická slanina |
200 g |
Cibule |
1 g |
Cukr krystal |
1 kávová lžička |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Mouka bezlepková |
2 polévková lžíce |
Olej stolní |
3 polévková lžíce |
Sůl |
2 g |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Sterilované zelí ochutnáme, a pokud máme dojem, že je zelí moc kyselé, propláchneme ho pod tekoucí vodou.
- Potom ho v hlubším kastrůlku vaříme asi 10 minut. Mezi tím, než se zelí prohřeje, si připravíme světlou jíšku z bezlepkové mouky a másla, přičemž jíšku zředíme troškou studené vody, aby mouka nezežmoklovatěla. Na oleji orestujeme nadrobno nasekanou cibuli a slaninu. Když slanina pustí šťávu a cibulka zesklovatí, přidáme do pánve s cibulkou a slaninou jíšku a dobře promícháme. Do směsi s jíškou vlijeme zelí a necháme vše ještě 5 minut povařit. Můžeme i přisladit. Teplé zelí podáváme jako přílohu hlavního jídla.