Kuřecí maso se špenátovou zálivkou

Ingredience


Anglická slanina 200 g
Cibule 1 ks
Koření grilovací 1 kávová lžička
Kuřecí prsa 400 g
Olej stolní 1 polévková lžíce
Česnek 2 stroužek
Mouka bezlepková 2 polévková lžíce
Olej stolní 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 2 g
Polévkové koření 1 polévková lžíce
Smetana 16% (pochoutková) 2 polévková lžíce
Špenát mražený 250 g
Sůl 2 g
Vejce slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kuřecí prsa jemně naklepeme, pokrájíme na medailonkové kousky a maso ochutíme grilovacím kořením. Cibuli nakrájíme na kolečka a slaninu na větší kousky a orestujeme je na oleji. Cibuli se slaninou vybereme z pánve a na tuku ze smažení osmažíme kousky masa. Servírujeme teplé tak, že kuřecí medailonky zalijeme teplou špenátovou omáčkou a posypeme orestovanou cibulí a slaninou.
  2. Špenátovou omáčku uděláme taky, že z bezlepkové mouky a oleje připravíme světlou jíšku. Na hotovou jíšku rozdrobíme zmrazený špenát, zalijeme 200 ml vody a necháme špenát povařit asi 20 minut, aby se mouka stala poživatelnou. Potom do zahuštěného špenátu rozklepneme vejce, přilijeme smetanu a špetku soli a za stálého míchání necháme přejít varem. Potom směs ochutíme polévkovým kořením, drceným česnekem a pepřem.