Kuřecí maso se špenátovou zálivkou
Ingredience
Anglická slanina |
200 g |
Cibule |
1 ks |
Koření grilovací |
1 kávová lžička |
Kuřecí prsa |
400 g |
Olej stolní |
1 polévková lžíce |
Česnek |
2 stroužek |
Mouka bezlepková |
2 polévková lžíce |
Olej stolní |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
2 g |
Polévkové koření |
1 polévková lžíce |
Smetana 16% (pochoutková) |
2 polévková lžíce |
Špenát mražený |
250 g |
Sůl |
2 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 40 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Kuřecí prsa jemně naklepeme, pokrájíme na medailonkové kousky a maso ochutíme grilovacím kořením. Cibuli nakrájíme na kolečka a slaninu na větší kousky a orestujeme je na oleji. Cibuli se slaninou vybereme z pánve a na tuku ze smažení osmažíme kousky masa. Servírujeme teplé tak, že kuřecí medailonky zalijeme teplou špenátovou omáčkou a posypeme orestovanou cibulí a slaninou.
- Špenátovou omáčku uděláme taky, že z bezlepkové mouky a oleje připravíme světlou jíšku. Na hotovou jíšku rozdrobíme zmrazený špenát, zalijeme 200 ml vody a necháme špenát povařit asi 20 minut, aby se mouka stala poživatelnou. Potom do zahuštěného špenátu rozklepneme vejce, přilijeme smetanu a špetku soli a za stálého míchání necháme přejít varem. Potom směs ochutíme polévkovým kořením, drceným česnekem a pepřem.