Vepřové na chilli s kokosem
Ingredience
Cibulka jarní |
8 ks |
Citronová šťáva |
1 polévková lžíce |
Kokos - mletý (Kopra) |
60 g |
Koriandr čerstvý |
2 polévková lžíce |
Olej slunečnicový |
2 polévková lžíce |
Paprika červená |
1 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčata loupaná (konzervovaná) |
400 g |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Vepřová panenka |
750 g |
Voda pitná |
4 polévková lžíce |
Česnek |
1 stroužek |
Chilli paprička |
2 ks |
Garam masala |
1 špetka |
Kari koření |
1 polévková lžíce |
Kurkuma |
1 špetka |
Zázvor celý |
1 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V míse připravíme suchou marinádu. Smícháme nastrouhaný zázvor, nasekané chilli papričky, rozetřený česnek, kari koření, kurkumu, garam masalu, sůl a pepř. Očištěnou a na nudličky nakrájenou panenku v marinádě několikrát obrátíme a přikryté necháme 2 hodiny v chladu marinovat.
- V rozpáleném woku rozehřejeme olej, vložíme maso a 5 minut zprudka opékáme.
- Přisypeme na kousky nakrájené jarní cibulky a za stálého míchání je smažíme 8 minut. Přidáme očištěnou na nudličky nakrájenou papriku, vmícháme rajčata, kokos a přilijeme podle potřeby vodu. Pod pokličkou zvolna dusíme 15 minut.
- Nakonec přidáme nasekaný koriandr, citronovou šťávu a podle chuti sůl a pepř. Pokrm ozdobíme snítkou koriandru.