Vepřové na chilli s kokosem

Ingredience


Cibulka jarní 8 ks
Citronová šťáva 1 polévková lžíce
Kokos - mletý (Kopra) 60 g
Koriandr čerstvý 2 polévková lžíce
Olej slunečnicový 2 polévková lžíce
Paprika červená 1 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčata loupaná (konzervovaná) 400 g
Sůl 0.5 kávová lžička
Vepřová panenka 750 g
Voda pitná 4 polévková lžíce
Česnek 1 stroužek
Chilli paprička 2 ks
Garam masala 1 špetka
Kari koření 1 polévková lžíce
Kurkuma 1 špetka
Zázvor celý 1 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V míse připravíme suchou marinádu. Smícháme nastrouhaný zázvor, nasekané chilli papričky, rozetřený česnek, kari koření, kurkumu, garam masalu, sůl a pepř. Očištěnou a na nudličky nakrájenou panenku v marinádě několikrát obrátíme a přikryté necháme 2 hodiny v chladu marinovat.
  2. V rozpáleném woku rozehřejeme olej, vložíme maso a 5 minut zprudka opékáme.
  3. Přisypeme na kousky nakrájené jarní cibulky a za stálého míchání je smažíme 8 minut. Přidáme očištěnou na nudličky nakrájenou papriku, vmícháme rajčata, kokos a přilijeme podle potřeby vodu. Pod pokličkou zvolna dusíme 15 minut.
  4. Nakonec přidáme nasekaný koriandr, citronovou šťávu a podle chuti sůl a pepř. Pokrm ozdobíme snítkou koriandru.