Vepřové kotlety grilované s mangem
Ingredience
Olej slunečnicový |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 ks |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vepřové kotlety |
700 g |
Chutney mangové |
1 polévková lžíce |
Mango |
2 ks |
Vývar drůbeží |
150 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyté a osušené kotlety na okrajích nařízneme, naklepeme je, osolíme, opepříme a potřeme olejem. 10 cm pod rozpáleným grilem kotlety grilujeme 8-10 minut.
- Připravíme mangovou přílohu. 1 mango oloupeme a vyjmeme pecku, nakrájíme na kostičky a v mixéru rozmixujeme dohladka. Rozmixované mango vložíme do kastrolu, přidáme vývar, čatní, sůl a pepř, zvolna povaříme 3 minuty. Podle chuti dokořeníme.
- 2 mango oloupeme, podélně rozdělíme na 2 části tak, abychom se vyhnuli pecce. Dužinu kolem pecky vykrojíme, nakrájíme na tenké výseče a urovnáme na kotlety.
- Podáváme s mangovou šťávou, ozdobené petrželkou.