Vepřové kotlety grilované s mangem

Ingredience


Olej slunečnicový 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 1 ks
Sůl 1 kávová lžička
Vepřové kotlety 700 g
Chutney mangové 1 polévková lžíce
Mango 2 ks
Vývar drůbeží 150 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté a osušené kotlety na okrajích nařízneme, naklepeme je, osolíme, opepříme a potřeme olejem. 10 cm pod rozpáleným grilem kotlety grilujeme 8-10 minut.
  2. Připravíme mangovou přílohu. 1 mango oloupeme a vyjmeme pecku, nakrájíme na kostičky a v mixéru rozmixujeme dohladka. Rozmixované mango vložíme do kastrolu, přidáme vývar, čatní, sůl a pepř, zvolna povaříme 3 minuty. Podle chuti dokořeníme.
  3. 2 mango oloupeme, podélně rozdělíme na 2 části tak, abychom se vyhnuli pecce. Dužinu kolem pecky vykrojíme, nakrájíme na tenké výseče a urovnáme na kotlety.
  4. Podáváme s mangovou šťávou, ozdobené petrželkou.