Marinované karbanátky z vepřového a kančího masa
Ingredience
Olej slunečnicový |
1.5 dl |
Voda pitná |
3 dl |
Česnek |
3 stroužek |
Chilli koření mleté |
0.5 kávová lžička |
Cibule |
2 ks |
Kančí maso |
300 g |
Majoránka |
1 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
30 g |
Nové koření mleté |
2 špetka |
Paprika červená |
1 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Slanina vepřová |
50 g |
Strouhanka |
60 g |
Sůl |
0.5 polévková lžíce |
Vejce slepičí |
1 ks |
Vepřový bok |
250 g |
Hrášek mražený |
200 g |
Lečo sterilované |
200 g |
Majonéza |
300 g |
Okurky |
200 g |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Sůl |
3 špetka |
Víno bílé |
5 dl |
Kapie |
2 ks |
Ředkvička |
10 ks |
Salát hlávkový |
200 g |
-
Doba přípravy: 40 min
-
Doba vaření: 35 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Vepřový bůček a kančí maso (na guláš) dobře omyjeme a nakrájíme na kostky. Očistíme cibule, rozkrájíme je na poloviny. Maso i cibuli a rozkrájenou uzenou slaninu pomeleme na masovém strojku a dáme do větší mísy. Přidáme utřený česnek, sůl, pepř, chilli, nové koření, červenou papriku, majoránku, vejce, strouhanku a směs dobře promícháme.
- Utvoříme karbanátky o průměru asi 6-7 cm, které obalíme v hladké mouce.
- V pánvi rozpálíme na správnou teplotu olej a karbanátky smažíme z každé strany po 3-4 minutách dozlatova. Osmažené odkládáme do rendlíku tak, že je poskládáme těsně vedle sebe, přilijeme 2-3 dl vody, zakryjeme poklicí a dusíme je 15 minut. Poté karbanátky vyjmeme ze zbývající šťávy, rozložíme je na tác a necháme vychladnout.
- Připravíme marinádu. V kastrolku přivedeme k varu 3 dl vody ve které 1-2 minuty povaříme mražený zelený hrášek. povařený scedíme a necháme okapat. Sladkokyselé nakládané okurky nakrájíme na tenké nudličky. 200 g sterilovaného leča scedíme z nálevu a dáme do mísy. Přidáme k němu majonézu Hellmans, okurky, hrášek, 0.5 dl nálevu z okurek (lák), vše promícháme a dochutíme solí a pepřem. Poté přilijeme 5 dl bílého vína, důkladně promícháme a marinádou zalijeme usmažené karbanátky. Zakryjeme je a odložíme do chladničky minimálně na 10-12 hodin.
- Omyjeme hlávkový salát a ředkvičky, které ozdobně pokrájíme. Červené nakládané kápie nakrájíme na proužky.
- Druhý den karbanátky podáváme na míse, obložené listy salátu, ředkvičkami a kápií.