Marinované karbanátky z vepřového a kančího masa

Ingredience


Olej slunečnicový 1.5 dl
Voda pitná 3 dl
Česnek 3 stroužek
Chilli koření mleté 0.5 kávová lžička
Cibule 2 ks
Kančí maso 300 g
Majoránka 1 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká T 650 30 g
Nové koření mleté 2 špetka
Paprika červená 1 kávová lžička
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Slanina vepřová 50 g
Strouhanka 60 g
Sůl 0.5 polévková lžíce
Vejce slepičí 1 ks
Vepřový bok 250 g
Hrášek mražený 200 g
Lečo sterilované 200 g
Majonéza 300 g
Okurky 200 g
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Sůl 3 špetka
Víno bílé 5 dl
Kapie 2 ks
Ředkvička 10 ks
Salát hlávkový 200 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vepřový bůček a kančí maso (na guláš) dobře omyjeme a nakrájíme na kostky. Očistíme cibule, rozkrájíme je na poloviny. Maso i cibuli a rozkrájenou uzenou slaninu pomeleme na masovém strojku a dáme do větší mísy. Přidáme utřený česnek, sůl, pepř, chilli, nové koření, červenou papriku, majoránku, vejce, strouhanku a směs dobře promícháme.
  2. Utvoříme karbanátky o průměru asi 6-7 cm, které obalíme v hladké mouce.
  3. V pánvi rozpálíme na správnou teplotu olej a karbanátky smažíme z každé strany po 3-4 minutách dozlatova. Osmažené odkládáme do rendlíku tak, že je poskládáme těsně vedle sebe, přilijeme 2-3 dl vody, zakryjeme poklicí a dusíme je 15 minut. Poté karbanátky vyjmeme ze zbývající šťávy, rozložíme je na tác a necháme vychladnout.
  4. Připravíme marinádu. V kastrolku přivedeme k varu 3 dl vody ve které 1-2 minuty povaříme mražený zelený hrášek. povařený scedíme a necháme okapat. Sladkokyselé nakládané okurky nakrájíme na tenké nudličky. 200 g sterilovaného leča scedíme z nálevu a dáme do mísy. Přidáme k němu majonézu Hellmans, okurky, hrášek, 0.5 dl nálevu z okurek (lák), vše promícháme a dochutíme solí a pepřem. Poté přilijeme 5 dl bílého vína, důkladně promícháme a marinádou zalijeme usmažené karbanátky. Zakryjeme je a odložíme do chladničky minimálně na 10-12 hodin.
  5. Omyjeme hlávkový salát a ředkvičky, které ozdobně pokrájíme. Červené nakládané kápie nakrájíme na proužky.
  6. Druhý den karbanátky podáváme na míse, obložené listy salátu, ředkvičkami a kápií.