Plzeňská hovězí pečeně na pivě

Ingredience


Cibule 1 ks
Hovězí maso zadní 600 g
Klobása Dunajská 150 g
Kopr čerstvý 1 hrst
Mouka pšeničná hladká 1 polévková lžíce
Olej slunečnicový 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel kudrnka 1 hrst
Pivo světlé 10% 3,9% obj. 2 dl
Slanina vepřová 100 g
Sůl 1 špetka
Voda pitná 3 dl
Zázvor mletý 1 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Hovězí maso vcelku omyjeme a osušíme, na několika místech ho nařízneme a do řezů vložíme paprikovou klobásu. Maso vložíme do mísy, zalijeme pivem, přidáme kopr a petrželovou nať a necháme ho alespoň hodinu marinovat.
  2. Cibuli oloupeme a společně se slaninou nakrájíme najemno.
  3. V hrnci rozehřejeme olej, slaninu a cibuli na něm osmažíme, pak přidáme marinované maso i s nálevem, okořeníme a osolíme a pod pokličkou dusíme do měkka. V průběhu dušení podle potřeby přiléváme vodu.
  4. Měkké maso vyjmeme, vývar zahustíme za stálého míchání moukou, převaříme ho a přecedíme přes síto.
  5. Maso nakrájíme na plátky a podáváme přelité hustou šťávou.