Plzeňská hovězí pečeně na pivě
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Hovězí maso zadní |
600 g |
Klobása Dunajská |
150 g |
Kopr čerstvý |
1 hrst |
Mouka pšeničná hladká |
1 polévková lžíce |
Olej slunečnicový |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel kudrnka |
1 hrst |
Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
2 dl |
Slanina vepřová |
100 g |
Sůl |
1 špetka |
Voda pitná |
3 dl |
Zázvor mletý |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 75 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Hovězí maso vcelku omyjeme a osušíme, na několika místech ho nařízneme a do řezů vložíme paprikovou klobásu. Maso vložíme do mísy, zalijeme pivem, přidáme kopr a petrželovou nať a necháme ho alespoň hodinu marinovat.
- Cibuli oloupeme a společně se slaninou nakrájíme najemno.
- V hrnci rozehřejeme olej, slaninu a cibuli na něm osmažíme, pak přidáme marinované maso i s nálevem, okořeníme a osolíme a pod pokličkou dusíme do měkka. V průběhu dušení podle potřeby přiléváme vodu.
- Měkké maso vyjmeme, vývar zahustíme za stálého míchání moukou, převaříme ho a přecedíme přes síto.
- Maso nakrájíme na plátky a podáváme přelité hustou šťávou.