Plzeňský masový salát
Ingredience
Balsamico ocet |
1 polévková lžíce |
Cibulka jarní |
4 ks |
Feferony |
1 ks |
Hořčice Dijonská |
1 polévková lžíce |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel kudrnka |
1 hrst |
Pivo světlé 12% 4,5% obj. |
1 dl |
Rostbíf |
400 g |
Salát hlávkový |
1 ks |
Sůl |
1 špetka |
Žampiony čerstvé |
100 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V míse smícháme hořčici, ocet, olej a pivo, přidáme jemně nakrájenou petrželku a zálivku dochutíme pepřem a solí.
- Roastbeef na krájíme na malé kousky. Stejně nakrájíme i omyté jarní cibulky, omytou a jadýrek zbavenou feferonku a očištěné omyté žampióny.
- Nakrájené maso, zeleninu a houby důkladně promícháme se zálivkou a necháme do druhého dne odležet.
- Na servírovací talíře rozložíme omytý a na kousky natrhaný salát, dáme na něj proleželou směs.