Plzeňský masový salát

Ingredience


Balsamico ocet 1 polévková lžíce
Cibulka jarní 4 ks
Feferony 1 ks
Hořčice Dijonská 1 polévková lžíce
Olej olivový 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel kudrnka 1 hrst
Pivo světlé 12% 4,5% obj. 1 dl
Rostbíf 400 g
Salát hlávkový 1 ks
Sůl 1 špetka
Žampiony čerstvé 100 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V míse smícháme hořčici, ocet, olej a pivo, přidáme jemně nakrájenou petrželku a zálivku dochutíme pepřem a solí.
  2. Roastbeef na krájíme na malé kousky. Stejně nakrájíme i omyté jarní cibulky, omytou a jadýrek zbavenou feferonku a očištěné omyté žampióny.
  3. Nakrájené maso, zeleninu a houby důkladně promícháme se zálivkou a necháme do druhého dne odležet.
  4. Na servírovací talíře rozložíme omytý a na kousky natrhaný salát, dáme na něj proleželou směs.