Fazolová rýže
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Fazole bílé sterilované |
200 g |
Olej slunečnicový |
50 ml |
Pažitka |
30 g |
Protlak rajčatový |
200 g |
Rýže loupaná |
292 g |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Voda pitná |
1000 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Rýží probereme a v kastrůlku na 20 ml rozehřátého oleje osmahneme. Smažíme asi tak 5 minut a potom rýží zalijeme horkou a osolenou vodou. Kastrůlek přiklopíme poklicí a rýži na mírném ohni dusíme 15 minut.
-
- Měkkou rýží stáhneme ze sporáku, vysypeme do větší nádoby a vmícháme do ní scezené fazole. Cibuli a česnek oloupeme, drobně nakrájíme a spolu s pažitkou osmahneme na zbylém oleji a přidáme k rýží. Nakonec přilijeme rajčatový protlak. Všechny suroviny promícháme, ochutnáme a podle vlastní chuti dosolíme. Zlehka zamícháme.