Řízky z vepřového bůčku se sýrem
Ingredience
Kaše pohanková instantní |
3 polévková lžíce |
Mléko polotučné |
20 ml |
Mouka bezlepková Mantler |
5 polévková lžíce |
Sýr Eidam cihla 45% |
20 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
Vepřový bok |
650 g |
Olej stolní |
2 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 40 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Vepřové maso umeleme, sýr nastrouháme. V hlubší míse připravíme masovou směs - smícháme umleté maso s nastrouhaným sýrem, vlijeme mléko a dochutíme solí. Masové těsto necháme několik hodin v lednici odležet. Potom ze směsi tvarujeme placičky, které obalíme v klasickém řízkovém trojobalu: nejprve v bezlepkové mouce, potom ve vejci rozšlehaném s troškou mléka, nakonec v pohankové instantní kaši, kterou použijme místo klasické strouhanky. Obalené masové placičky osmažíme z obou stran na pánvi. Hotové sýrové řízečky podáváme teplé, nejlépe s různě upravenými bramborami.