Řízky z vepřového bůčku se sýrem

Ingredience


Kaše pohanková instantní 3 polévková lžíce
Mléko polotučné 20 ml
Mouka bezlepková Mantler 5 polévková lžíce
Sýr Eidam cihla 45% 20 g
Vejce slepičí 1 ks
Vepřový bok 650 g
Olej stolní 2 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vepřové maso umeleme, sýr nastrouháme. V hlubší míse připravíme masovou směs - smícháme umleté maso s nastrouhaným sýrem, vlijeme mléko a dochutíme solí. Masové těsto necháme několik hodin v lednici odležet. Potom ze směsi tvarujeme placičky, které obalíme v klasickém řízkovém trojobalu: nejprve v bezlepkové mouce, potom ve vejci rozšlehaném s troškou mléka, nakonec v pohankové instantní kaši, kterou použijme místo klasické strouhanky. Obalené masové placičky osmažíme z obou stran na pánvi. Hotové sýrové řízečky podáváme teplé, nejlépe s různě upravenými bramborami.