Datlový chlebíček

Ingredience


Cukr krupice 90 g
Datle 250 g
Kypřicí prášek do pečiva 2 kávová lžička
Máslo čerstvé 90 g
Mouka pšeničná hladká T 650 250 g
Ořechy vlašské 90 g
Vejce slepičí 1 ks
Voda pitná 150 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vypeckované, nahrubo nakrájené datle vsypeme do mísy, zalijeme horkou vodou a necháme 15 minut stát.
  2. Ve velké míse dohladka promícháme máslo, cukr, vejce a mouku z práškem do pečiva. Přidáme nasekané ořechy, datle i s tekutinou a znovu promícháme.
  3. Těsto vložíme do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané chlebíčkové formy. Pečeme ve středně vyhřáté troubě 75-90 minut.
  4. Upečený chlebíček necháme krátce vychladnout ve formě, vyklopíme na mřížku a necháme úplně vychladnout. Podáváme nakrájený, potřený máslem.