Datlový chlebíček
Ingredience
Cukr krupice |
90 g |
Datle |
250 g |
Kypřicí prášek do pečiva |
2 kávová lžička |
Máslo čerstvé |
90 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
250 g |
Ořechy vlašské |
90 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
Voda pitná |
150 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 90 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Vypeckované, nahrubo nakrájené datle vsypeme do mísy, zalijeme horkou vodou a necháme 15 minut stát.
- Ve velké míse dohladka promícháme máslo, cukr, vejce a mouku z práškem do pečiva. Přidáme nasekané ořechy, datle i s tekutinou a znovu promícháme.
- Těsto vložíme do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané chlebíčkové formy. Pečeme ve středně vyhřáté troubě 75-90 minut.
- Upečený chlebíček necháme krátce vychladnout ve formě, vyklopíme na mřížku a necháme úplně vychladnout. Podáváme nakrájený, potřený máslem.