Karlovarský hovězí guláš

Karlovarský hovězí guláš - obrázek

Ingredience


Cibule 3 ks
Hovězí maso zadní 600 g
Hovězí vývar základní 0.5 l
Mouka pšeničná hladká 2 polévková lžíce
Paprika mletá pálivá 1 špetka
Paprika mletá sladká 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Sádlo škvařené 50 g
Smetana 12% (konzumní) 100 g
Sůl 1 špetka
Zakysaná smetana 4 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cibule oloupeme a nakrájíme nadrobno.
  2. Hovězí maso omyjeme studenou vodou, osušíme a nakrájíme na kousky.
  3. V hrnci rozehřejeme sádlo, orestujeme na něm cibuli a pak přidáme kousky masa a přisypeme mletou papriku. Maso krátce za stálého míchání ze všech stran osmahneme, podlijeme polovinou vývaru, opepříme, osolíme a pod pokličkou dusíme, až je měkké.
  4. Měkké maso vyjmeme, šťávu necháme chvíli vařit, pak ji zahustíme moukou, přilijeme zbylý vývar, přimícháme smetanu a ještě asi 15 minut vaříme. Na konci vaření do omáčky vrátíme maso, aby se prohřálo.
  5. Guláš rozdělíme na porce, na každou dáme lžíci zakysané smetany a podáváme.