Karlovarský hovězí guláš
Ingredience
Cibule |
3 ks |
Hovězí maso zadní |
600 g |
Hovězí vývar základní |
0.5 l |
Mouka pšeničná hladká |
2 polévková lžíce |
Paprika mletá pálivá |
1 špetka |
Paprika mletá sladká |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sádlo škvařené |
50 g |
Smetana 12% (konzumní) |
100 g |
Sůl |
1 špetka |
Zakysaná smetana |
4 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 75 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Cibule oloupeme a nakrájíme nadrobno.
- Hovězí maso omyjeme studenou vodou, osušíme a nakrájíme na kousky.
- V hrnci rozehřejeme sádlo, orestujeme na něm cibuli a pak přidáme kousky masa a přisypeme mletou papriku. Maso krátce za stálého míchání ze všech stran osmahneme, podlijeme polovinou vývaru, opepříme, osolíme a pod pokličkou dusíme, až je měkké.
- Měkké maso vyjmeme, šťávu necháme chvíli vařit, pak ji zahustíme moukou, přilijeme zbylý vývar, přimícháme smetanu a ještě asi 15 minut vaříme. Na konci vaření do omáčky vrátíme maso, aby se prohřálo.
- Guláš rozdělíme na porce, na každou dáme lžíci zakysané smetany a podáváme.