Krčmářova masová směs

Ingredience


Cibule 2 ks
Feferony 1 ks
Hovězí roštěnka níz. peč. 400 g
Kari koření 1 špetka
Olej olivový 3 polévková lžíce
Párky jemné 200 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Pivo světlé 10% 3,9% obj. 1 dl
Solamyl 40 g
Sůl 1 špetka
Vejce slepičí 2 ks
Vepřová kýta 400 g
Worcester (worcesterská omáčka) 1 kávová lžička
Žampiony - sterilované 100 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vepřové i hovězí maso omyjeme studenou vodou, osušíme a nakrájíme na nudličky. Párky nakrájíme na kolečka.
  2. Feferonku podélně rozřízneme, odstraníme jadérka, opláchneme ji vodou a nakrájíme najemno. Cibuli oloupeme a najemno nakrájíme. Žampiony opláchneme vodou a nakrájíme na kousky.
  3. K nakrájenému masu v míse přidáme vajíčka a Solamyl, opepříme, osolíme, důkladně promícháme a necháme v chladu uležet.
  4. V pánvi rozehřejeme olej a kousky masa na něm za stálého míchání prudce osmažíme ze všech stran. Pak do pánve přimícháme nakrájenou cibuli, žampióny, feferonku a kolečka párků, přilijeme pivo, přidáme trochu worcesterové omáčky, dochutíme kari kořením a pepřem, osolíme a směs krátce podusíme, až je maso zcela měkké.