Krčmářova masová směs
Ingredience
Cibule |
2 ks |
Feferony |
1 ks |
Hovězí roštěnka níz. peč. |
400 g |
Kari koření |
1 špetka |
Olej olivový |
3 polévková lžíce |
Párky jemné |
200 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
1 dl |
Solamyl |
40 g |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
2 ks |
Vepřová kýta |
400 g |
Worcester (worcesterská omáčka) |
1 kávová lžička |
Žampiony - sterilované |
100 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Vepřové i hovězí maso omyjeme studenou vodou, osušíme a nakrájíme na nudličky. Párky nakrájíme na kolečka.
- Feferonku podélně rozřízneme, odstraníme jadérka, opláchneme ji vodou a nakrájíme najemno. Cibuli oloupeme a najemno nakrájíme. Žampiony opláchneme vodou a nakrájíme na kousky.
- K nakrájenému masu v míse přidáme vajíčka a Solamyl, opepříme, osolíme, důkladně promícháme a necháme v chladu uležet.
- V pánvi rozehřejeme olej a kousky masa na něm za stálého míchání prudce osmažíme ze všech stran. Pak do pánve přimícháme nakrájenou cibuli, žampióny, feferonku a kolečka párků, přilijeme pivo, přidáme trochu worcesterové omáčky, dochutíme kari kořením a pepřem, osolíme a směs krátce podusíme, až je maso zcela měkké.