Budějovické vepřové hranolky na pivě

Ingredience


Cibule 2 ks
Kečup 2 polévková lžíce
Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká 2 polévková lžíce
Olej olivový 3 polévková lžíce
Paprika mletá sladká 1 špetka
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel kudrnka 1 hrst
Pivo světlé 10% 3,9% obj. 2 dl
Sůl 1 kávová lžička
Vepřová kýta 750 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cibuli oloupeme a najemno nakrájíme.
  2. Vepřovou kýtu omyjeme, osušíme, nakrájíme na nudličky, které opepříme a osolíme.
  3. V pánvi rozehřejeme olej a kousky masa na něm za stálého míchání prudce opečeme ze všech stran. Pak do pánve přisypeme nakrájenou cibuli, orestuje ji, zaprášíme moukou a mletou paprikou. Vše promícháme, přilijeme kečup a pivo, provaříme a nakonec zjemníme přidáním másla.
  4. Porce masa na talířích posypeme jemně nasekanou petrželkou a podáváme.