Budějovické vepřové hranolky na pivě
Ingredience
Cibule |
2 ks |
Kečup |
2 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká |
2 polévková lžíce |
Olej olivový |
3 polévková lžíce |
Paprika mletá sladká |
1 špetka |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel kudrnka |
1 hrst |
Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
2 dl |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vepřová kýta |
750 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Cibuli oloupeme a najemno nakrájíme.
- Vepřovou kýtu omyjeme, osušíme, nakrájíme na nudličky, které opepříme a osolíme.
- V pánvi rozehřejeme olej a kousky masa na něm za stálého míchání prudce opečeme ze všech stran. Pak do pánve přisypeme nakrájenou cibuli, orestuje ji, zaprášíme moukou a mletou paprikou. Vše promícháme, přilijeme kečup a pivo, provaříme a nakonec zjemníme přidáním másla.
- Porce masa na talířích posypeme jemně nasekanou petrželkou a podáváme.