Masové závitky s bezlepkovým párkem a vejcem
Ingredience
Česnek |
3 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Mouka bezlepková |
5 polévková lžíce |
Olej stolní |
6 polévková lžíce |
Párky bezlepkové |
4 ks |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Vejce slepičí |
7 ks |
Vepřová kýta |
750 g |
Voda pitná |
1.2 l |
-
Doba přípravy: 40 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Cibuli nasekáme nadrobno, česnek utřeme, vepřové maso nameleme. Namleté maso smícháme s nasekanou cibulí, utřeným česnekem a nasekanou petrželkou. Masovou směs zahustíme bezlepkovou moukou a důkladně promícháme. Vejce uvaříme natvrdo a vychladlá je rozpůlíme. Bezlepkové párky nakrájíme na kratší plátky. Z masové směsi tvoříme placičky, do kterých zabalíme vždy 2 půlky vejce s plátkem párku uprostřed. Naplněné placičky důkladně uzavřeme a smažíme obalené v bezlepkové mouce.