Masové závitky s bezlepkovým párkem a vejcem

Ingredience


Česnek 3 stroužek
Cibule 1 ks
Mouka bezlepková 5 polévková lžíce
Olej stolní 6 polévková lžíce
Párky bezlepkové 4 ks
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Vejce slepičí 7 ks
Vepřová kýta 750 g
Voda pitná 1.2 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cibuli nasekáme nadrobno, česnek utřeme, vepřové maso nameleme. Namleté maso smícháme s nasekanou cibulí, utřeným česnekem a nasekanou petrželkou. Masovou směs zahustíme bezlepkovou moukou a důkladně promícháme. Vejce uvaříme natvrdo a vychladlá je rozpůlíme. Bezlepkové párky nakrájíme na kratší plátky. Z masové směsi tvoříme placičky, do kterých zabalíme vždy 2 půlky vejce s plátkem párku uprostřed. Naplněné placičky důkladně uzavřeme a smažíme obalené v bezlepkové mouce.