Nákyp ze sýra a kuřecího masa

Ingredience


Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný 150 g
Kuřecí maso grilované 1 kg
Máslo čerstvé 100 g
Mléko polotučné 7 dl
Mouka pšeničná hladká T 650 100 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 kávová lžička
Sýr Eidam cihla 30% 150 g
Vejce slepičí 4 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do kastrůlku dáme 100 g másla nakrájeného na kousky. Přisypeme mouku a zalijeme studeným mlékem. Na mírném ohni za stálého míchání uvaříme hladkou jíšku, kterou před dokončením vaření dochutíme solí a pepřem. Vaříme asi tak 10 minut. Do jíšky vmícháme na malé kousky nakrájené grilované maso, nastrouhaný sýr a dále 5 minut prohříváme. Hrášek scedíme, necháme okapat a přisypeme ho do jíšky, kterou zamícháme. Nakonec rozklepneme vejce, žloutky pomalu za stálého míchání vmícháme do jíšky. Z bílku vyšleháme tuhý sníh, který také zlehka přimícháme. Ihned stáhneme z ohně.
  2. Zapékací formu vymažeme zbylým máslem, vysypeme strouhankou. Připravené těsto na nákyp přeložíme do zapékací formy, kterou dáme do horké trouby, kde nákyp pečeme přibližně 40 minut.
  3. Upečený nákyp vytáhneme z trouby, necháme 5 minut odpočinout, a potom ho nakrájíme na porce. Porce rozdělíme na jednotlivé talíře, ozdobíme plátky rajčat a jídlo podáváme.