Nákyp ze sýra a kuřecího masa
Ingredience
Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný |
150 g |
Kuřecí maso grilované |
1 kg |
Máslo čerstvé |
100 g |
Mléko polotučné |
7 dl |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
100 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr Eidam cihla 30% |
150 g |
Vejce slepičí |
4 ks |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 55 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Do kastrůlku dáme 100 g másla nakrájeného na kousky. Přisypeme mouku a zalijeme studeným mlékem. Na mírném ohni za stálého míchání uvaříme hladkou jíšku, kterou před dokončením vaření dochutíme solí a pepřem. Vaříme asi tak 10 minut. Do jíšky vmícháme na malé kousky nakrájené grilované maso, nastrouhaný sýr a dále 5 minut prohříváme. Hrášek scedíme, necháme okapat a přisypeme ho do jíšky, kterou zamícháme. Nakonec rozklepneme vejce, žloutky pomalu za stálého míchání vmícháme do jíšky. Z bílku vyšleháme tuhý sníh, který také zlehka přimícháme. Ihned stáhneme z ohně.
- Zapékací formu vymažeme zbylým máslem, vysypeme strouhankou. Připravené těsto na nákyp přeložíme do zapékací formy, kterou dáme do horké trouby, kde nákyp pečeme přibližně 40 minut.
- Upečený nákyp vytáhneme z trouby, necháme 5 minut odpočinout, a potom ho nakrájíme na porce. Porce rozdělíme na jednotlivé talíře, ozdobíme plátky rajčat a jídlo podáváme.