Nákyp cibulový

Ingredience


Chilli koření mleté 3 špetka
Cibule 500 g
Máslo čerstvé 100 g
Mouka pšeničná hrubá 40 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 kávová lžička
Sýr Eidam cihla 30% 200 g
Vejce slepičí 3 ks
Voda pitná 2 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cibuli oloupeme, po délce rozkrojíme na půl a nakrájíme ji na tenké proužky. V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu a do ní vložíme připravenou cibuli, kterou blanžírujeme 5 minut. Potom ji scedíme a necháme okapat.
  2. Do misky dáme na kostky nakrájené měkké máslo (60g) a utřeme do pěny. Za stálého míchání přidáváme pomalu vejce. Pomalu přisypáváme jemně nastrouhaný sýr a nasekanou petrželovou nať. Dochutíme solí, pepřem a chilli kořením.
  3. Zapékací formu vymažeme zbylým máslem a vysypeme hrubou moukou. Na dno formy nalijeme půlku připravené hmoty, potom naskládáme blanžirovanou cibuli a tu přelijeme druhou půlkou připravené hmoty.
  4. Formu vložíme do předehřáté trouby a nákyp pečeme přibližně 20 minut. Upečený nákup necháme 5 minut odpočinout a potom nakrájíme na porce.