Sýrový koláč s vekou
Ingredience
Máslo čerstvé |
50 g |
Paprika mletá sladká |
5 g |
Rajčata |
300 g |
Smetana 16% (pochoutková) |
5 dl |
Sůl |
6 g |
Sýr Ementál (Primátor) |
200 g |
Vejce slepičí |
4 ks |
Veka |
200 g |
Máslo čerstvé |
130 g |
Mouka polohrubá |
250 g |
Sůl |
4 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- V míse smícháme mouku, máslo, sůl, vejce a vypracujeme těsto. Z těsta vyválíme plát, který rozložíme do koláčové formy, okraje necháme trochu přesahovat.
- Sýr, veku a rajčata nakrájíme na slabé plátky a ve střídavých vrstvách klademe do formy.
- Vejce rozkvedláme se smetanou, ochutíme paprikou, osolíme a zalijeme jimi vrstvy ve formě. Povrch poklademe plátky másla a dáme péct do středně vyhřáté trouby na 30 minut.
- Ještě teplý koláč nakrájíme na trojúhelníky a podáváme.