Nákyp z cukety a baklažánu
Ingredience
Česnek |
3 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Cuketa |
300 g |
Lilek |
300 g |
Olej slunečnicový |
1 dl |
Paprika zelená |
1 ks |
Petržel - nať |
30 g |
Strouhanka |
100 g |
Sýr Parmezán |
200 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 35 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Cukety, baklažán a papriku nakrájíme na větší plátky, které v pánvi na rozehřátém oleji osmahneme. Oloupanou a na malé kousky nakrájenou cibuli zesklovatíme na zbylém oleji. Cibuli rozložíme na dno zapékací formy. Osmažené plátky cukety, baklažánu a papriky pokládáme střídavě na cibuli. Na povrch naskládáme na tenké plátky nakrájený česnek.
- V misce smícháme strouhanku s nasekanou petrželkou s drobně nasekaným rozmarýnem. Přisypeme jemně nastrouhaný sýr a vše dobře promícháme. Směs rozložíme na zeleninu v zapékací formě. Formu s nákypem vložíme do horké trouby a pokrm zapékáme 30-35 minut.
- Zapečený nákyp vytáhneme z trouby, necháme 10 minut odpočinout a nakrájíme na porce. Porce rozdělíme na talíře a ihned podáváme.