Nákyp z cukety a baklažánu

Ingredience


Česnek 3 stroužek
Cibule 1 ks
Cuketa 300 g
Lilek 300 g
Olej slunečnicový 1 dl
Paprika zelená 1 ks
Petržel - nať 30 g
Strouhanka 100 g
Sýr Parmezán 200 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cukety, baklažán a papriku nakrájíme na větší plátky, které v pánvi na rozehřátém oleji osmahneme. Oloupanou a na malé kousky nakrájenou cibuli zesklovatíme na zbylém oleji. Cibuli rozložíme na dno zapékací formy. Osmažené plátky cukety, baklažánu a papriky pokládáme střídavě na cibuli. Na povrch naskládáme na tenké plátky nakrájený česnek.
  2. V misce smícháme strouhanku s nasekanou petrželkou s drobně nasekaným rozmarýnem. Přisypeme jemně nastrouhaný sýr a vše dobře promícháme. Směs rozložíme na zeleninu v zapékací formě. Formu s nákypem vložíme do horké trouby a pokrm zapékáme 30-35 minut.
  3. Zapečený nákyp vytáhneme z trouby, necháme 10 minut odpočinout a nakrájíme na porce. Porce rozdělíme na talíře a ihned podáváme.