Zábořská polévka s jablky
Ingredience
Jablka |
1 kg |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
2.5 polévková lžíce |
Pepř bílý |
0.5 kávová lžička |
Smetana 33% (šlehačka) |
2.5 dl |
Sůl |
2 kávová lžička |
Voda pitná |
1.3 l |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Omytá sladkokyselá jablka rozkrájíme, zbavíme jadřinců, oloupeme je a nakrájíme na dílky. Jablka dáme do hrnce s 1.3 litrem vody se solí a vaříme je 8-10 minut doměkka.
- V misce rozkvedláme ve smetaně hladkou mouku a přimícháme ji do polévky. Podle chuti dosolíme, opepříme a podáváme.