Polévka Aveyronnaise

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Sádlo škvařené 40 g
Slanina vepřová 60 g
Smetana 16% (pochoutková) 125 ml
Sůl 1 kávová lžička
Šunka dušená 120 g
Tuřín 120 g
Vývar z hovězích kostí 1.5 l
Zelí hlávkové bílé 120 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vodnici a slaninu nakrájíme na malé kostičky, hlávkové zelí na jemné proužky.
  2. V hrnci rozpustíme sádlo, na kterém necháme zpěnit slaninu. Přidáme pokrájenou zeleninu, oloupaný prolisovaný česnek, osolíme, opepříme, zalijeme vývarem a 1 hodinu vaříme.
  3. Nakonec přidáme na nudličky nakrájenou šunku, zjemníme smetanou a podáváme.