Polévka Aveyronnaise
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Sádlo škvařené |
40 g |
Slanina vepřová |
60 g |
Smetana 16% (pochoutková) |
125 ml |
Sůl |
1 kávová lžička |
Šunka dušená |
120 g |
Tuřín |
120 g |
Vývar z hovězích kostí |
1.5 l |
Zelí hlávkové bílé |
120 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 70 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Vodnici a slaninu nakrájíme na malé kostičky, hlávkové zelí na jemné proužky.
- V hrnci rozpustíme sádlo, na kterém necháme zpěnit slaninu. Přidáme pokrájenou zeleninu, oloupaný prolisovaný česnek, osolíme, opepříme, zalijeme vývarem a 1 hodinu vaříme.
- Nakonec přidáme na nudličky nakrájenou šunku, zjemníme smetanou a podáváme.