Polévka Beaucaire
Ingredience
Brambory |
120 g |
Celer bulvový |
120 g |
Majoránka |
1 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
40 g |
Pórek |
1 ks |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr Gruyére |
100 g |
Voda pitná |
1.5 l |
Žaludky drůbeží |
250 g |
Zelí hlávkové bílé |
120 g |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 90 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Pórek očistíme, dobře umyjeme pod studenou tekoucí vodou a spolu s oloupaným celerem a hlávkovým zelím nakrájíme na tenké nudličky a osmahneme v hrnci s rozehřátým máslem. Zalijeme vodou, osolíme, přidáme majoránku a přivedeme k varu.
- Kuřecí žaludky nakrájíme na tenké plátky, vložíme je do vařící polévky, stáhneme plamen a na mírném ohni vaříme 1 hodinu.
- Oloupané brambory nakrájíme na plátky a přidáme je do polévky. Vaříme ještě 20 minut.
- Při podávání doplníme strouhaným sýrem.