Polévka Beaucaire

Ingredience


Brambory 120 g
Celer bulvový 120 g
Majoránka 1 polévková lžíce
Máslo čerstvé 40 g
Pórek 1 ks
Sůl 1 kávová lžička
Sýr Gruyére 100 g
Voda pitná 1.5 l
Žaludky drůbeží 250 g
Zelí hlávkové bílé 120 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Pórek očistíme, dobře umyjeme pod studenou tekoucí vodou a spolu s oloupaným celerem a hlávkovým zelím nakrájíme na tenké nudličky a osmahneme v hrnci s rozehřátým máslem. Zalijeme vodou, osolíme, přidáme majoránku a přivedeme k varu.
  2. Kuřecí žaludky nakrájíme na tenké plátky, vložíme je do vařící polévky, stáhneme plamen a na mírném ohni vaříme 1 hodinu.
  3. Oloupané brambory nakrájíme na plátky a přidáme je do polévky. Vaříme ještě 20 minut.
  4. Při podávání doplníme strouhaným sýrem.