Pivní hovězí guláš
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
4 ks |
Hovězí kližka |
800 g |
Majoránka |
1 kávová lžička |
Mouka pšeničná hladká |
2 polévková lžíce |
Paprika mletá pálivá |
1 kávová lžička |
Paprika mletá sladká |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
3 dl |
Sádlo škvařené |
4 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
3 dl |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Cibule oloupeme, většinu nakrájíme najemno, menší část na kolečka. Česnek oloupeme, prolisujeme a utřeme v misce s trochou soli.
- Hovězí maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kousky.
- V hrnci rozehřejeme sádlo a osmažíme na něm nakrájenou cibuli. Potom přidáme maso a za stálého míchání prudce pečeme ze všech stran, až pustí šťávu. Přidáme mletou papriku, pepř a sůl, přilijeme pivo a pod pokličkou maso dusíme doměkka. V průběhu dušení přiléváme podle potřeby vodu a maso občas zamícháme.
- K téměř měkkému masu přimícháme utřený česnek a majoránku. V trošce vody rozmícháme mouku a guláš zahustíme.
- Porce na servírovacích talířích podáváme s kolečky cibule a houskovým knedlíkem.