Pivní hovězí guláš

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Cibule 4 ks
Hovězí kližka 800 g
Majoránka 1 kávová lžička
Mouka pšeničná hladká 2 polévková lžíce
Paprika mletá pálivá 1 kávová lžička
Paprika mletá sladká 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Pivo světlé 10% 3,9% obj. 3 dl
Sádlo škvařené 4 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 3 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cibule oloupeme, většinu nakrájíme najemno, menší část na kolečka. Česnek oloupeme, prolisujeme a utřeme v misce s trochou soli.
  2. Hovězí maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kousky.
  3. V hrnci rozehřejeme sádlo a osmažíme na něm nakrájenou cibuli. Potom přidáme maso a za stálého míchání prudce pečeme ze všech stran, až pustí šťávu. Přidáme mletou papriku, pepř a sůl, přilijeme pivo a pod pokličkou maso dusíme doměkka. V průběhu dušení přiléváme podle potřeby vodu a maso občas zamícháme.
  4. K téměř měkkému masu přimícháme utřený česnek a majoránku. V trošce vody rozmícháme mouku a guláš zahustíme.
  5. Porce na servírovacích talířích podáváme s kolečky cibule a houskovým knedlíkem.