Pikantní hovězí na pivě
Ingredience
Bobkový list |
1 ks |
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
3 ks |
Cukr krupice |
1 kávová lžička |
Hovězí maso zadní |
800 g |
Masox |
1 ks |
Mouka pšeničná hladká |
2 polévková lžíce |
Ocet kvasný lihový |
1 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel kudrnka |
1 hrst |
Pivo tmavé 10% 3,7% obj. |
3 dl |
Slanina vepřová |
100 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Tymián sušený |
1 špetka |
Voda pitná |
1 dl |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 35 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Česnek oloupeme, prolisujeme a utřeme s trochou soli. Cibuli oloupeme a najemno ji nakrájíme. Slaninu nakrájíme na malé kostičky.
- Hovězí maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na nudličky, opepříme a osolíme.
- Ve větší pánvi osmažíme slaninu, přidáme k ní kousky masa a za stálého míchání prudce opečeme ze všech stran. Potom do pánve přimícháme nakrájenou cibuli a osmažíme ji dozlatova, přidáme utřený česnek, přilijeme pivo a trochu vody, vše promícháme a krátce povaříme. Ke směsi přisypeme nakrájenou petrželku, bobkový list, tymián a cukr, přilijeme ocet a ve vodě rozmíchaný Masox. Pánev přikryjeme poklicí a maso dusíme doměkka.
- Měkké maso zaprášíme moukou, promícháme a směs ještě krátce bez pokličky necháme vařit.