Pikantní hovězí na pivě

Ingredience


Bobkový list 1 ks
Česnek 2 stroužek
Cibule 3 ks
Cukr krupice 1 kávová lžička
Hovězí maso zadní 800 g
Masox 1 ks
Mouka pšeničná hladká 2 polévková lžíce
Ocet kvasný lihový 1 kávová lžička
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel kudrnka 1 hrst
Pivo tmavé 10% 3,7% obj. 3 dl
Slanina vepřová 100 g
Sůl 1 kávová lžička
Tymián sušený 1 špetka
Voda pitná 1 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Česnek oloupeme, prolisujeme a utřeme s trochou soli. Cibuli oloupeme a najemno ji nakrájíme. Slaninu nakrájíme na malé kostičky.
  2. Hovězí maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na nudličky, opepříme a osolíme.
  3. Ve větší pánvi osmažíme slaninu, přidáme k ní kousky masa a za stálého míchání prudce opečeme ze všech stran. Potom do pánve přimícháme nakrájenou cibuli a osmažíme ji dozlatova, přidáme utřený česnek, přilijeme pivo a trochu vody, vše promícháme a krátce povaříme. Ke směsi přisypeme nakrájenou petrželku, bobkový list, tymián a cukr, přilijeme ocet a ve vodě rozmíchaný Masox. Pánev přikryjeme poklicí a maso dusíme doměkka.
  4. Měkké maso zaprášíme moukou, promícháme a směs ještě krátce bez pokličky necháme vařit.