Smažené dršťky
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Dršťky vařené |
600 g |
Mouka pšeničná hladká |
2 polévková lžíce |
Olej slunečnicový |
50 ml |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Strouhanka |
3 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Předvařené dršťky alespoň 3krát převaříme v čisté vodě, aby se zbavily charakteristického zápachu.
- Česnek oloupeme, prolisujeje a utřeme s trochou soli.
- Uvařené dršťky potřeme utřeným česnekem, opepříme a osolíme, potom je postupně obalíme v mouce, vajíčku a ve strouhance.
- V pánvi rozehřejeme olej, obalené dršťky v něm osmažíme a podáváme.