Smažené dršťky

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Dršťky vařené 600 g
Mouka pšeničná hladká 2 polévková lžíce
Olej slunečnicový 50 ml
Pepř černý mletý 1 špetka
Strouhanka 3 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
Vejce slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Předvařené dršťky alespoň 3krát převaříme v čisté vodě, aby se zbavily charakteristického zápachu.
  2. Česnek oloupeme, prolisujeje a utřeme s trochou soli.
  3. Uvařené dršťky potřeme utřeným česnekem, opepříme a osolíme, potom je postupně obalíme v mouce, vajíčku a ve strouhance.
  4. V pánvi rozehřejeme olej, obalené dršťky v něm osmažíme a podáváme.