Smažená jablka s pudinkovou omáčkou
Ingredience
Cukr vanilka |
20 g |
Jablka |
3 ks |
Mléko polotučné |
0.5 l |
Mouka pšeničná hladká |
3 polévková lžíce |
Olej slunečnicový |
30 ml |
Pudinkový prášek - vanilkový |
1 ks |
Vejce slepičí |
3 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Jablka oloupeme, vyřízneme z nich jádřince, omyjeme je a nakrájíme na kolečka.
- Z části mléka, vajíček a mouky vymícháme jemné těsto, nakrájená jablka v něm obalíme a potom usmažíme v pánvi na rozehřátém oleji.
- Pudink rozmícháme v hrnci ve zbylém mléce tak, aby byl řidší, zahřejeme a přimícháme do něj vanilkový cukr.
- Osmažená jablka v těstíčku rozdělíme na servírovací talíře, přelijeme pudinkovou omáčkou a podáváme.