Smažená jablka s pudinkovou omáčkou

Ingredience


Cukr vanilka 20 g
Jablka 3 ks
Mléko polotučné 0.5 l
Mouka pšeničná hladká 3 polévková lžíce
Olej slunečnicový 30 ml
Pudinkový prášek - vanilkový 1 ks
Vejce slepičí 3 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Jablka oloupeme, vyřízneme z nich jádřince, omyjeme je a nakrájíme na kolečka.
  2. Z části mléka, vajíček a mouky vymícháme jemné těsto, nakrájená jablka v něm obalíme a potom usmažíme v pánvi na rozehřátém oleji.
  3. Pudink rozmícháme v hrnci ve zbylém mléce tak, aby byl řidší, zahřejeme a přimícháme do něj vanilkový cukr.
  4. Osmažená jablka v těstíčku rozdělíme na servírovací talíře, přelijeme pudinkovou omáčkou a podáváme.