Polévka Estérel
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Dýně |
300 g |
Fazole bílé |
200 g |
Máslo čerstvé |
40 g |
Nudle domácí |
100 g |
Smetana 16% (pochoutková) |
125 ml |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
1 l |
Vývar z hovězích kostí |
1.5 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 130 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Přebrané bílé fazole dáme do misky a zalijeme studenou vodou.
- Dýni oloupeme, překrojíme, odstraníme jádra a dužinu nakrájíme na kostičky o hraně 1,5 cm.
- Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno. V hrnci zpěníme máslo, na kterém nakrájenou cibuli lehce osmahneme a zalijeme vývarem. Z fazolí slijeme vodu, ve které se máčely, dobře je propláchneme a spolu s kostičkami dýně přidáme do polévky. Osolíme, přivedeme k varu, pak stáhneme plamen a na mírném ohni vaříme 2 hodiny.
- Do polévky zavaříme nudle, krátce povaříme a zjemníme smetanou.