Polévka Estérel

Ingredience


Cibule 1 ks
Dýně 300 g
Fazole bílé 200 g
Máslo čerstvé 40 g
Nudle domácí 100 g
Smetana 16% (pochoutková) 125 ml
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 1 l
Vývar z hovězích kostí 1.5 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Přebrané bílé fazole dáme do misky a zalijeme studenou vodou.
  2. Dýni oloupeme, překrojíme, odstraníme jádra a dužinu nakrájíme na kostičky o hraně 1,5 cm.
  3. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno. V hrnci zpěníme máslo, na kterém nakrájenou cibuli lehce osmahneme a zalijeme vývarem. Z fazolí slijeme vodu, ve které se máčely, dobře je propláchneme a spolu s kostičkami dýně přidáme do polévky. Osolíme, přivedeme k varu, pak stáhneme plamen a na mírném ohni vaříme 2 hodiny.
  4. Do polévky zavaříme nudle, krátce povaříme a zjemníme smetanou.